Најновије

Вучић: Састанак у Бриселу прилика да покажемо приврженост ЕУ

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће састанак "Пријатељи Србије" 18. маја у Бриселу бити прилика да Србија још једном покаже колико је посвећена испуњењу главног циља - чланства у ЕУ.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

"Отварање поглавља Србији значиће реалну слику стања српског друштва", рекао је Вучић и додао да су економске реформе и мере фискалне консолидације допринеле да показатељи српске економије буду готово у складу са стандардима јединственог тржишта ЕУ, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима. Вучић је данас разговарао са аустријским и италијанским амбасадорима у Београду, Јоханесом Ајгнером и Ђузепеом Манцом, који су га обавестили да су се све земље чланице одазвале позиву за учешће на састанку "Пријатељи Србије" који ће се одржати у понедељак, 18. маја, у Бриселу. Циљ бриселског састанка, који су иницирале Аустрија и Италија, према речима амбасадора тих земаља, јесте да се подстакне убрзање европског пута Србије, пре свега отварањем преговарачких поглавља, наводи се у саопштењу. "Све што српска Влада предузима кроз свеобухватне реформе, и њен допринос стабилности и напретку региона, у складу је са тековинама Европске уније", нагласили су Ајгнер и Манцо. Како је саопштено из владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Вучић је захвалио Аустрији и Италији на подршци и прилици да Србија, као равноправни саговорник, европским партнерима још једном покаже колико је посвећена испуњењу главног спољнополитичког приоритета - чланства у ЕУ. Ајгнер и Манцо обавестили су Вучића да су се све земље ЕУ одазвале позиву министара иностраних послова Аустрије и Италије Себастијана Курца и Паола Ђентилонија да учествују на том састанку.
Прочитајте још:Украјина гради “Европски зид“ на граници са РусијомДачић: Србија жели у „Турски ток“ и позивам ЕУ да нам не прави проблеме!
Поред Вучића, састанку "Пријатеља Србије" 18. маја у Бриселу ће присуствовати и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, као и представници свих земаља ЕУ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА