Најновије

Додик: Влада РС функсионише несметано

БAЊAЛУKA - Влада Републике Српске функционише несметано и њен рад ничим ниjе угрожен, закључак jе састанка лидера СНСД са коалиционим партнерима ДНС и СП, коjи су дали подршку премиjерки Жељки Цвиjановић и њеном кабинету.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Председник СНСД Mилорад Додик поновио jе да ће Влада РС у овом саставу наставити да ради у пуном капацитету све док jоj траjе мандат, пренела jе РTРС. "Стварамо услове да тако буде, немамо ниjедног разлога за забринутост и све што jе било предмет нашег плана и програма jе урађено", рекао jе Додик новинарима у Бањалуци након синоћњег састанка представника владаjуће коалициjе. Према његовим речима, све што jе било у експозеу Владе Српске у значаjноj мери се спроводи. Што се тога тиче, Република Српска jе лидер у региону, нарочито када jе реч о реформама, оценио jе Додик, поводом прозивки опозициjе у РС да владаjућа коалициjа нема стабилну скупштинску већину. Oн jе поручио грађанима Српске да jе ситуациjа у РС стабилна, потпуно под контролом, те да институциjе власти функционишу без икаквих видљивих могућности да буду угрожене. Српска функционише и са становишта буџетских обавеза - стабилне су исплате пензиjа и плата, коjе су веће него у неким другим државама, додао jе. Председник ДНС Mарко Павић потврдио jе да jе на састанку констатовано да jе владаjућа коалициjа чврста и да има довољан броj гласова у Народноj скупштини. Oн jе додао да jе Влада Српске била активна у протеклом периоду и да jе Народна скупштина усвоjила или расправљала о материjалима коjи чине 58 одсто предвиђеног плана за ову годину. Наиме, тема стабилности власти у РС jе отворена последњих дана пошто два законска предлога нису прошла парламентарне одборе. Oпозициjа jе у томе видела прилику за разговаре о формирању нове скупштинске већине у коjоj, како поручуjу из главне опозионе странке СДС, не би учествовала СНСД.
Прочитајте још:Македонија одбила да учествује на НАТО вежби против Русије: Србија се прирпема за одбрану Летоније, Естоније, Литваније и ПољскеРуска специјална јединица: Има ли ко јачи? (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА