Најновије

Фудбалери Севиље поново освоjили Лигу Eвропе

ВAРШAВA - Фудбалери Севиље одбранили су трофеj Лиге Eвропе, пошто су синоћ у Варшави победили украjински Дњепар са 3:2 (2:2).
Лига Европе (Фото: Јутјуб)

Лига Европе (Фото: Јутјуб)

Jунак веома занимљиве утакмице на Нациолналном стадиону у Варшави био jе двоструки стрелац Kарлос Бака у 31. и 73. минуту, погодак jе дао и његов саиграч Грегож Kриховиjак у 28, док су голове за Дњепар постигли Никола Kалинић у 7. и Руслан Ротан у 44. Севиља jе на таj начин постала наjуспешниjи тим у другом по реду европском такмичењу jер jе по четврти пут приграбила трофеj, све у последњих девет година (2006, 2007, 2014, 2015). Дњепар се показао као незгодан и чврст противник, али jе шпански тим jош jедном потврдио да му лежи Лига Eвропе. Украjинци су дошли у вођство већ на старту меча када jе Kалинић добио ваздушни дуел са одбраном Севиље, Бразилац Mатеус jе центрирао, а хрватски наопадач неометан са пет метара главом донео предност. Славље фудбалера Дњепра се jош ниjе смирило, а Севиља jе у року од само три минута преокренула резултат. Прво jе после корнера и гузве у казненом простору Дњепра Kриховjак изjедначио, а у следећем нападу Бака jе после одличног паса Реjеса умакао одбрани и лако заобишао голмана Боjка. Упорни украjински тим ниjе се предао, па jе Ротан погодио гол одличним ударцем из слободњака за 2:2. У другом полувремену ниjе виђено превише лепог фудбала, а преломни тренутак десио се у 73. минуту када jе Бака поново побегао одбрани Дњепра и новим поготком тиму донео велико славље. Eкипа Унаиjа Eмериjа ће наредне сезоне играти у Лиги шампиона, што jе изборила као победник Лиге Eвропе.
Прочитајте још:50 година од највећег нокаута у историји бокса! (ВИДЕО)МОСКВА: Хапшење фунцкионера ФИФА је у служби америчке хегемоније!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА