Најновије

Албанци симулираји егзодус: Стотине Албанаца из Македоније пребегло у Србију

ПРЕШЕВО - Велики број Албанаца у колони аутомобила и 12 аутобуса, сви са кумановским регистрацијама, прелази данас поподне на прелазу Прешево из Македоније у Србију.
Албанци (Фото: Јутјуб)

Албанци (Фото: Јутјуб)

Мало ко од њих је расположен да говори за медије, јавља извештач са лица места, али наводе, не представљајући се, да се склањају од сукоба. Македонски медији јавили су поподне да полиција у Куманову помаже у евакуацији становника два насеља у том граду, где претежно живе Албанци, а у којима од јутрос трају сукоби припадника полиције и наоружане групе. У Куманову је данас дошло до обрачуна припадника полиције са наоружаном терористичком групом, која је, према подацима Министарства унутрашњих послова Македоније, дошла из једне суседне земље и која је имала за циљ да нападне државне институције. У сукобима су погинула тројица полицајаца, а има и рањених цивила, јавили су македонски медији. Безбедносна ситуација на подручју Прешева, Бујановца и Медвеђе је стабилна и нема никаквих назнака о могућем проширењу сукоба из Македоније на југ Србије, изјавио је председник Координационог тела за те општине Зоран Станковић.
Прочитајте још: Албанци још пуцају у Куманову, упркос проглашеној победи полиције (ВИДЕО)Крај драме: 30 Албанаца се предало полицији, остали су ликвидирани!
Осим тога, аналитичар Душан Јањић оцењује да су сукоби у Македонији још у оквиру политичких решења и да је зато веома важно како ће реаговати македонске власти, али и ЕУ. Међутим, војни аналитичар Александар Радић оценио је да атмосфера конфликта из Македоније може да се пренесе у делове западног Балкана, укључујући и Србију. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА