Најновије

Мировњаци искоришћавали жене за храну и лекове

ЊУЈОРК - Припадници мировних снага ЕУ, који су распоређени  на Хаитију, били су умешани у сексуалне односе у замену за храну и лекове са више од 200 жена и малолетница, стоји у извештају УН.
УН (Фото: ЈуТјуб)

УН (Фото: ЈуТјуб)

У извештају, који је на увид довбила новинска агенција Асошијејтед прес, наводи се да бројни случајеви злоупотребе положаја остају непријављени. У наводима Канцеларије УН за интерни надзор, у трећини случајева сексуалног искоришћавања спадају малолетнице. Истражиоци су дошли до шокантног открића након испитивања 231 особе на Хаитију, које тврде да су биле приморане да врше сексуална дела са припадницима мировних снага у замену за основне потрепштине. "За жене из руралних средина - глад, недостатак уточишта, ствари за бебе, лекова и осталих кућних потрепштина најчешће су наведени као "подстицајна потреба". Они који живе у градовима или у близини ступају у сексуалне односе у замену за ципеле, мобилне телефоне, лаптопове и парфеме, али и за новац", каже се у извештају. У извјештају се додаје да, у случају "неплаћене услуге", поједине жене задржавају ознаке мировних снага и прете да ће обелоданити њихова дела на друштвеним мрежама. У извештају, који треба да буде објављен овог месеца, не помиње се временски оквир када су почињена наводна дела, а познато је да је мировна мисија на Хаитију почела рад 2004. године.
Прочитајте још:БЕРЛИН У ПАНИЦИ: Турски емигранти праве припреме за формирање „Велике Турске“ широм Европе!Погледајте шта командант Гиви каже о друштвеним мрежама! (ВИДЕО)
Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА