Најновије

Потписан споразум за "Турски ток" кроз Грчку

Руски и грчки министри финансија Александер Новак и Панајотис Лафазанис потписали су меморандум о градњи продужетака гасовода "Турски ток". Како преносе медији, Русија ће платити градњу тока, а новац ће јој Грчка касније вратити.
Гасне цеви (Фото: rusevik.ru )

Гасне цеви (Фото: rusevik.ru )

"Наш данашњи састанак је историјски. Меморандум је израз спремности обе стране да се реализује градња јужног правца гасовода", рекао је Лафазанис. Грчки званичник додао је да ће овај пројекат ујединити све европске народе који ће у њему учествовати. "Овај гасовод повезаће не само Грчку и Русију, него и народе Европе. Наша порука је да је ово порука стабилности и пријатељства", рекао је Лафазанис. Он је додао да ће следећи корак бити залагање за потписивање споразума о градњи гасовода. Шеф грчке државне гасне компаније ДЕПА, Спирос Палеојанис, раније је изјавио да би продужење руског гасовода Турски ток до Грчке било корисно за Атину као додатни извор гаса и оснажило грчку енергетску безбедност. "Када би постојао и руски гас, имали бисмо виши ниво сигурности испоруке", рекао је Палеојанис за руску агенцију Спутњик, додајући да се Русија показала као поуздан снабдевач Европе гасом. Палеојанис је рекао да Иран не може да буде алтернатива Русији као велики снабдевач Европе природним гасом.
Прочитајте још:МРАЧНА ПРОГНОЗА СТРАТФОРА: Пропаст Русије, САД ће употребити нуклеарно оружје, настанак четири Европе…ДАЧИЋ ПОБЕСНЕО: Сазнао сам да је ЕУ нудила Русији Јужни ток, уколико заобиђу Србију?!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА