Најновије

РУСКИ КОМЕНТАТОР: Братушки, шта ћу кад волим Србе!

Коментатор руског Еуроспорта одушевио је српску нацију када је после гола Немање Максимовића за 2:1 у финалу Светског првенства против Бразила узвикнуо: "Браво, братушки"!
Николај Саприн (Фото: Фејсбук)

Николај Саприн (Фото: Фејсбук)

Саприн је петнаестак секунди викао: "Шанса, шанса! Гоооооооооллл! С-р-б-и-ј-а!". Потом је додао: "Каква радост Србије, а каква узнемиреност у редовима Бразила. Разбијени су, потпуно су разбијени". Његов излив усхићења био је један од најпосећенијих чланака на нашим интернет сајтовима тог дана. ОВДЕ погледајте тај снимак. Саприн је изјавио у интервјуу за Информер да је његово искрено радовање спој љубави према српском народу, али лепоте тренутка. Преносимо интервију у целости. Како коментаришете успех "орлића"? - То што је Србија победила фантастично је и за српски и за светски фудбал. Што је најважније, ова генерација је сада светски и европски У-19 шампион од пре две године. То је 30-40 деце која могу да освајају медаље и на сениорским првенствима. Чувајте их, можда ће на постоље већ на Светском првенству у Русији 2018. године - убеђен је Николај Саприн. Откуд такав коментар из срца? Можда због братских односа Србије и Русије који трају вековима? Знате ли уопште за то? - Наравно! Много тога имамо сличног - језик, традицију, историју, културу и религију. Још као дете, осамдесетих, знао сам да смо слични по духу. Моја радост потекла је из тога, али и зато што Србију против трофејног Бразила нико није сматрао фаворитом. А, увек је лепо када победи онај од ког се то најмање очекује. Пре свега ценим добар и леп фудбал. Чак и када не играју Руси, лепе голове коментаришем слично као Максимовићев. Овде су се све коцкице склопиле - и лепота момента, и приврженост српским пријатељима - поручио је Николај Саприн. Јесте ли свесни колико сте популарни постали у нашој земљи? - У суботу ујутру нисам ни сањао да ће се тако нешто догодити. Не знам како су уопште сазнали за то код вас, чак су ме пронашли на друштвеним мрежама. Добио сам много топлих порука из Србије од тог тренутка. Веома сам поносан што о мом коментару прича у целој Србији. Хвала свим фановима и друговима из Србије - истакао је Саприн. Пратите ли иначе српски фудбал? - Одавно ме интересује ваш фудбал. Редовно гледам мечеве Партизана и Црвене звезде на "јутјубу". Пратим вести везане за све ваше тимове и повремено гледам и А тим Србије. Али, пре свега обожавам фудбал, који ми је сам по себи интересантан - закључио је сада омиљени руски тв коментатор у Србији Николај Саприн.

Српски народ зрачи топлином

Јесте ли некада били у Србији? Имате ли неке пријатеље овде? - Нажалост, само сам пролазио кроз Београд на путу за Подгорицу, па сам видео само аеродром. Али, знам колико су Срби топао народ. На Мундијалу у Јужној Африци 2010. ишао сам да гледам меч Србије и Гане. Колега и ја разговарали смо са српским навијачима који када су чули да смо из Русије, повикали су: "Наша браћа!". Били смо им потпуни незнанци, али такву људску топлину нисам осетио никада. Зато нису случајне честитке које Србија добија из Русије због овог успеха - сматра Саприн.
Прочитајте још:ПЕВАЈ, СРБИЈО, ЗЕМЉО ЈУНАКА: Погледајте како Орлићи славе уз Бају Малог Книнџу (ВИДЕО)Рускиње од којих су и нацисти зазирали (ВИДЕО)
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА