Најновије

Оланд побеснео на Американце

ПАРИЗ - Председник Француске Франсоа Оланд оценио је данас да је наводно америчко шпијунирање тројице француских председника неприхватљиво.
Оланд и Кери - змија у њедрима! (Фото: ЈуТјуб ринтскрин)

Оланд и Кери - змија у њедрима! (Фото: ЈуТјуб ринтскрин)

„Француска неће толерисати потезе које угрожавају њену безбедност и заштиту њених интереса“, наводи се у саопштењу из Оландовог кабинета. Америчке власти су се обавезале и те обавезе морају стриктно да се поштују, наведено је у саопштењу, поводом обећања САД с краја 2013, да неће шпијунирати француске лидере. Оланд је данас одржао хитан састанак са Светом за безбедност Француске поводом извештаја Викиликса о томе да је САД шпијунирала три француска председника. Викиликс је открио, а француска штампа пренела, да су америчке безбедносне службе шпијунирале Жака Ширака, Николу Саркозија и садашњег председника Франсоа Оланда, тако што су прислушкивали њихове телефонске разговоре и пресретали њихову електонску (е-маил) преписку. У међувремену, Бела кућа је саопштила да Оланд није био мета прислушкивања. Амерички амбасадор позван да објасни наводе Викиликса Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус позвао је данас америчког амбасадора у Француској да објасни наводе Викиликса да су САД шпијунирале три француска председника, преноси Ројтерс позивајући се на француске дипломатске изворе.
Прочитајте још:Financial Times: Европу чека колапс – у сваком случају!ЛАЗАНСКИ: Ново лице Србије
Француска шаље обавештајног званичника у САД Француска ће послати једног од високорангираних званичника из своје обавештајне службе у Сједињене Америчке Државе у наредних неколико дана, изајвио је портапрол француске владе Стефан Ле Фол. „Координатор француске обавештајне службе ће отићи у Сједињене Америчке Државе“, рекао је Ле Фол, пренео је Ројтерс. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА