Најновије

ПОРОШЕНКО ПОРУЧИО ДОНБАСУ: Никакве федерализације Украјине неће бити

Украјински председник Петар Порошенко поручио је Донбасу: да ће Кијев поћи на уставну реформу, али да никакве федерализације земље неће бити.
Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

„Једно је сигурно: федерализације ни у ком облику неће бити. Питања безбедности, одбране, јавног реда и спољних послова – дакле, сва питања на којима се држи целовитост државе – биће искључиво у надлежности државне власти. Зато смо преложили уставну реформу са уграђена три нивоа локалне самоуправе” – подвукао је Порошенко. Истовремено је други водећи пучиста – Александар Турчинов, који је сада на функацији секретара украјинског Савета за националну безбедност - изјавио да је кијевски режим својој војној индустрији поставио циљ: да производи оружје које ће бити боље од руског. Или, у најгорем случају, да не буде горе од онога што производе војне фабрике Русије. Обојица су се, иначе, огласила у дану у којем је извршио самоубиство – скочивши са петог спрата болнице у Лавову – 43-годишњи мобилисани Украјинац који је управо био прошао специјалну обуку америчких инструктора. Американци вежбају Украјинце за рат против Русије на јаворовском полигону у Лавовској области.
Прочитајте још:ХАОС У ЈЕРМЕНИЈИ: Борбе између демонстраната и полиције, има повређених на обе стране (ВИДЕО)Руски контраудар: Европа ће изгубити више стотина милиона евра
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА