Најновије

Столтенберг: Jош постоjи ризик од тешких сукоба у Украjини

БРИСЕЛ - Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг упозорио је данас да још постоји ризик од тешких сукоба у Украјини пошто је последњих неколико недеља дошло до пораста броја окршаја претећи да пониште споразум о прекиду ватре из Минска.
Јенс Столтенберг (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Јенс Столтенберг (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

"Кршења примирја постоје. И даље постоји ризик од поновних тешких сукоба", рекао је Столтенберг на НАТО-Украјина савету и позвао на пуну примену мировног споразума из фебруара у Минску. "Најбоља шанса за мир је пуна имплементација споразума Минск. Позивам све стране да то учине, док Русија има посебну одговорност у том погледу", приметио је генерални секретар НАТО и позвао је Русију да прекине своју подршку про-руским снага на истоку Украјине. "Русија наставља да подржава сепаратисте обуком, наоружавањем и војницима. Има велики број снага стационираних на граници са Украјином", навео је Столтенберг. Према његовим речима НАТО је остао "посвећен" украјинском територијалном интегритету и суверенитету и неће признати руску "нелегалну и нелегитимну анексију Крима", пренела је агенција АФП. Француска агенција подсећа да Русија пориче да је директно укључена у 15 -томесечни сукоб у Украјини.
Прочитајте још:ПУТИН: Не можемо више Украјини давати досадашњи попуст на гасДВЕ КУЛЕ: Ове зграде су највећи кошмар украјинских војника (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА