Најновије

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Муфтија Зукорлић има две жене - ово је прва!

Када се муфтија Муамер Зукорлић по други пут оженио Елмом Елфић Зукорлић, читава новопазарска чаршија брујала је о њој.
Зукорлићева - личи помало на Цецу, зар не!? (Фото: ФБ)

Зукорлићева - личи помало на Цецу, зар не!? (Фото: ФБ)

Брак је склопљен по исламским, а седам година касније, када се кандидовао за председника 2012. године, сви су се питали да ли ће Србија добити две прве даме. Данас, она је лепа млада жена, мајка три детета и генерални менаџер Интернационалног универзитета у Новом Пазару. Она каже да јој је било потребно неко време и снага да се навикне на коментаре средине у коју је дошла, као и са “претресањем” њеног приватног живота у медијима. – Када увидите да живимо у лицемерном свету, где доминирају двоструки стандарди, и када проанализирате животе управо тих лажних моралиста, схватите да сте ви само искрени и транспарентни, и на крају, довољно храбри да живите свој живот – испричала је Елма. Она потиче из угледне новопазарске породице, а са децом живи у центру Новог Пазара, док друга муфтијина жена, коју је упознао у Јордану, живи одвојено са својом децом. Ислам дозвољава својим верницима да имају више супруга, под условом да претходног брачног партнера материјално обезбеде и да од претходне супруге добију сагласност за нови брак. – Ја сам верница и све своје одлуке преиспитујем кроз вертикалу која иде од мене према узвишеном Господару. Сходно томе, нисам имала никакву дилему. Наш брак се заснива на верско-шеријатским принципима и у том случају наравно да ни закон Републике Србије није прекршен. Има пуно личности на јавној сцени Србије, а и шире, о којима би требало расправљати да ли су прекршили тај исти закон. Али, медији су расправљали о муфтији, не о њима. Она је по професији економиста, завршила је банкарство и мастер студије из области економских наука на Интернационалном универзитету у Новом Пазару, где од 2007. године предаје, а већ три године обавља дужност генералног менаџера. У складу са вером, она носи хиџаб. - Ја се са својим хиџабом осећам веома супериорном и доминантном. Хиџаб који носим није никакав израз женине потчињености или супериорности мушкарца над женом. Хиџаб је манифестације жениног духовног интегритета. Он је жени инспирација и гаранција духовног мира, спокоја и свеобухватног просперитета. Њен је штит, посебно у данашњем свету у којем живимо – каже она и додаје: – Статистика о злостављању жена је поражавајућа. У Канади на сваких шест минута буде силована једна жена, у Америци жена је претучена, у кући или ван ње на сваких 15 секунди, нажалост, примера има још много. Зато је хиџаб жени штит. А с друге стране, представља и круну њеног идентитета. Ипак, према њеним речима, Европа нема праву слику жене у исламу, нити то жели. Зато је и многима нобично да жена са хиџабом може да буде на позицији на којој је она, али и да прихвати да буде “друга жена”.
Прочитајте још:ТЕРОРИСТИ НАПАДАЈУ ГУЧУ И ЕГЗИТ: Обавештајци открили крвави план!Певачица гола и мокра у новом споту! (ВИДЕО)
– У породици у којој сам рођена била сам третирана као принцеза. Љубав и подршка коју сам добијала од оца данас ме чине оваквом каква јесам. Могу рећи да такав статус имам данас и у браку. Јесте ли икад чули да се муслиманке организовано боре за своја права? Не! Зато што су жене у исламу задовољне, али Европа сматра да су заостале и потчињене јер се уклапају у њихову перцепцију слободе – прича она, па наставља: – Док су се жене у Европи бориле за своја елементарна права, и тек их оствариле у другој половини 19. и почетком 20. века, жена у исламу је уживала у свим тим правима. Ислам је још пре 14 векова жени дао право на иметак, наследство, образовање, право да бира свог супруга, право на развод – напомиње Елма Елфић Зукорлић. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА