Најновије

Хаџић поново у Србији

БЕОГРАД– Председник некадашње Републике Српске Крајине Горан Хаџић вратио се у Србију из Хашког трибунала на неодређено време, рекао је данас Танјугу његов бранилац Зоран Живановић.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Хаџић је из Хага стигао јуче, а одлука трибунала овог пута, према речима Живановића, није условљена временским ограничењем, мада су остале исте обавезе које је имао и приликом ранијих пуштања на привремену слободу. Према садашњој одлуци судског већа, Хаџићев лекар је дужан да Трибунал редовно обавештава о његовом здравстеном стању, а суд би могао да га евентуално позове поново на неки преглед у Хаг, мада до тога може да уопште и не дође, указао је Живановић. Он је подсетио да је суђење Хаџићу пред трибуналом прекинуто у октобру прошле године због његовог лошег здравственог стања. Након два месеца у Србији на привременој слободи Хаџић је 8. маја отишао у Хаг ради неопходних контрола и вратио се јуче. Његов бранилац је указао да Хаџић и даље има исте обавезе на привременој слободи које му је изрекао трибунал, а то је забрана напуштања Новог Сада, забрана коминицирања са медијима о предмету, као и са жртвама и сведоцима.
Прочитајте још:Десница не слави Видовдан заједно…АЛБАНЦИ ПОРУЧИЛИ СРБИМА: Ниш је албански град!
Хаџићу је у новембру прошле године дијагностификован тумор мозга. Он се у оптужницом Тужиалштва трибунала терети за прогон Хрвата на расној, верској и политичкој основи, за истребљење, убиства, незаконито притварање, мучење, нечовечна дела, депортацију и присилно премештање у периоду од 1991 до 1993. године у источној Славонији и Книнској крајини. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА