Најновије

Чанак хвали премијера: Вучић се променио, Николић није!

НОВИ САД - Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да ће одлазак премијера Србије Александра Вучића на комеморацију сребреничким жртвама бити важан корак напред у односима Србије и региона, због тога што "и према Александру Вучићу и према Томиславу Николићу и Ивици Дачићу и према осталима који су имали запажену улогу деведесетих година влада велико неповерење у региону".
Ненад Чанак, лидер ЛСВ (Фото. ЛСВ)

Ненад Чанак, лидер ЛСВ (Фото. ЛСВ)

"То неповерење је према некима с правом, а према некима не с правом. Јер, свако има право да се промени и нико нема право да очекује да се оно што је радио или ради не примети. То је јако важно", рекао је Чанак у емисији Политбиро Радио-телевизије Војводине.
Он је казао да је ЛСВ увек имала представнике на обележавању годишњице масакра у Сребреници, те да ће он ове године присуствовати комеморацији у Поточарима, да би се поклонио невиним жртвама које су платиле најскупљу цену лудила 90-их. Лидер ЛСВ истакао је, међутим, да не разуме двоструке аршине у државном врху Србије, јер, како је навео, "с једне стране одређене потезе премијера Вучића човек не може да не поздрави јер су у складу са свим за шта се ЛСВ залаже 25 година, док се, с друге стране, Николић мастер Томислав није променио ни мало". "Не треба заборавити да је Николић проглашен за Шешељевог четничког војводу на Романији још за време ратова 90-и никад се тога није одрекао, па је онда ишао на прославу победе над фашизмом, па је онда правио потпуно чудновате ствари, као што је недавно упућивање писма енглеској краљици...", навео је он. Оценио је да је то писмо било "чисто политичко шибицарење", јер британска краљица не сме да се меша у рад владе, додајући да је био шокиран таквом дипломатском грешком. "Спољну политику државе води Влада, а председник представља државу, и у том смислу Николић је у овом случају прекорачи своја овлашћења", истакао је. Чанак је казао да добри односи са окружењем подразумевају и усаглашавање ставова и о питањима везаним за снабдевања енергентима до питања односа према руској интервенције Украјини. "У Србији дуги низ година постоји став да се кокетира и са западом и са истоком, и са национализмом и са европским и грађанским вредностима. А никако да добијемо тачне одговоре о чему се ту ради", рекао је он.
Прочитајте још:Шешељ не одустаје: Упркос забрани радикали oдлучни да се окупе у БеоградуЗабрањени сви сутрашњи скупови у Београду!
Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА