Најновије

Шестогодишњи дечак талац Десног сектора

Два наоружана нападача злогласне националистичке милиције Десни сектор узели су шестогодишњег дечака за таоца у западној Украјини, а пат позиција између отмичара и полиције траје већ трећи дан.
Припадници десног сектора (Фото: РИА новости)

Припадници десног сектора (Фото: РИА новости)

Двоје људи је погинуло од суботе у бомбашком нападу Десног сектора на полицију у западној Украјини. Полиција је окружена наоружаним нападачима у шумовитом подручју града Мукачева и од тада покушава да преговара о предаји, преноси АП. Украјинско Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да су полиција и службе безбедности почеле потрагу за нападачима, али су они узели дечака за таоца и успели да побегну. Десни сектор је саопштио да су њихови чланови који су покушали да се сукобе са полицијом били укључени у кријумчарење у региону. Председник Петро Порошенко тако је суочен са новом кризом због сукоба украјинских ултранационалиста и полиције у западној енклави, близу Мађарске. Он планира да сазове свој „војни кабинет“ врховних генерала да покушају да смање тензије између двеју страна које су од виталног значаја за његов покушај сузбијања сепаратистичке побуне у источној Украјини, преноси АФП. Лидер Десног сектора Дмитри Јарош позвао је на мир. „Ми радимо са украјинским снагама безбедности у циљу стабилизације ситуације“, написао је он на Фејсбуку. Низ инцидента у Закарпатској регији почео је у суботу, када су екстремисти Десног сектора извели напад на кафић и пуцали на станицу саобраћајне полиције. Како је наведено, убијено је троје и рањено 11 људи.
Прочитајте још:ОВАКО ЈЕ У МОСКВИ: Два геја су се држала за руке, погледајте шта им се догодило (ВИДЕО)УКРАЈИНИ ПРЕТИ ПОТПУНИ ХАОС: Припадници „Десног сектора“ крећу на Кијев!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА