Најновије

Додик: Британија ће повући резолуцију

Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да ће Велика Британија, вероватно, повући свој предлог резолуције о Сребреници, да не би била прегласана у Савету безбедности УН.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик верује да ће британски предлог резолуције о Сребреници бити одбачен у Савету безбједности УН и да га неће бити могуће усагласити. "Одлагање седнице Савета безбедности УН говори о томе да су сви наши пријатељи у свету разумели оно што су и Србија и Република Српска говориле претходних дана о лошем утицају те резолуције и цинизму који је Велика Британија показивала предлажући ту резолуцију, игноришући чињеницу да не би побољшала помирење у БиХ, штавише да би то био разлог за додатне сукобе и разилажења у БиХ", оценио је Додик. Председник Додик уверен је да се британска резолуција не може поправити да би била прихватљива. "Британци су је написали као осуду и трајну дисквалификацију једног народа. Они су алудирали на то да се трајно створи темељ за урушавање Републике Српске, јер се ионако Српска најчешће оспорава различитим погрдним стварима какав је геноцид, геноцидна творевина и много чега другога", рекао је Додик синоћ за Радио Београд. Коментаришући веома чврст став Кине, Додик је навео да постоји чврста координација између Русије и Кине у том погледу и о том питању. "Контактирао сам и раније са њиховим људима овде на терену. Они су веома добро упознати. Кина има одговоран став у том погледу, за разлику од Велике Британије која има понижавајући и свађалачки став у суштини", рекао је председник Српске. Додик истиче да је познато да је британска политика најчешће усмерена ка томе да на одређеним подручјима прави дуготрајне заваде међу људима и народима. "Наравно, Кина то никада није чинила и може се разумети зашто је Кина на овај начин реаговала, констатујући и уважавајући ставове које су им износили руководство Србије и ми из Републике Српске", рекао је Додик. Седница Савета безбедности УН о британској резолуцији о Сребреници требало би да буде одржана данас, након што је јуче два пута одложена због немогућности постизања консензуса.
Прочитајте још:Балкан је већ америчко-немачка колонија, Меркелова долази да доврши отимање КиМИЗА ЛЕЂА СРБИЈЕ: Британци и Американци Русима понудили и седми нацрт резолуције!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА