Најновије

Подгорицом грмело "Ти си српски херој, Путине!" (ВИДЕО)

ПОДГОРИЦА- Једанаестог дана протеста Демократског фронта испред Скупштине окупило се неколико стотина грађана. Учесници су поновили да неће померати шаторе и бину, те да протести немају везе са НАТО позивницом. Ипак, један од учесника честитао је председнику Русије Владимиру Путину рођендан, након чега су се чуле овације окупљених-"Ти си српски херој, Путине!".
(Фото: Ива Мандић, Дневне новине)

(Фото: Ива Мандић, Дневне новине)

Небојша Јушковић из Демократске странке јединства је свој говор искористио да честита председнику Русије Владимиру Путину рођендан. Он је рекао да је против уласка Црне Горе у Европску унију и додао да је Путин против растућег сатанизма и фашизма у свету. Након тога, окупљени су почели да повикују "Ти си српски херој, Путине!". Функционер ДФ-а Коча Павловић честитао је окупљенима једанаести дан протеста и назвао их браћом и сестрама. "Ово је једино мјесто гдје се брани Црна Гора. Ово је једино мјесто гдје бранимо државу коју су ове ловокрадице већ приписале на свој рачун. Зрело је, готов је, побједа је близу", поручио је Павловић. Како је додао, надомак су велике историјске победе где ће коначно искорачити из провицијалности и постати права држава. "Нико не стоји иза нас. Ово су демократски протести, једино политичко оружје које показује једину ефикасност против овог режима. Шатори су постали оружје од којих се они плаше. Режим се налази у паници, не знају шта да раде. Не дамо ову територију, ово је наше заједничко чедо", поручио је Павловић. Како је додао, последњи дани су показали да је прави слоган протеста "доста је, не дамо више нити дана овим лоповима". "Порука за пријатеље из 90-их-дођите овдје, донесите своје заставе. Цетињани. донесите своје крсташе", рекао је Павловић. Како је закључио, није природно да се ДПС односи према држави као да је проститутка. Функционер ДФ-а Милутин Ђукановић тврди да режим глуми да је снажан и јак. "Да ли сте било гдје у Европи видјели да Влада толико панично реагује на протесте? Зашто су у паници? Јер су криви и нијесу чисти. Они у паници праве конфузне потезе", поручио је Ђукановић. Он одговорно тврди да Демократски фронт никад није био сложнији и јединственији. "ДФ је заједничка кућа свих странака које га чине, и грађана. Ми вјерујемо у Божју правду и она ће нам омогућити да из историјске утакмице изађемо као побједници", рекао је Ђукановић. Он је додао да ДФ више неће звати Миодрага Лекића, Горана Даниловића и Радована Асановића да им се придруже. Функционерка Демократског фронта ДФ Јелисава Калезић поручила је да је премијер Мило Ђукановић јуче омаловажио грађане. "Имамо право као слободни људи да кажемо да смо незадовољни. Говоримо, али одговора нема. Ако нема, морамо јаче и гласније то саопштити. Ми тражимо изборе и институционалну промјену јер ови избори нијесу били како ваља", рекла је Калезић. Она тврди да протести немају везе са НАТО савезом. "Ја јесам против НАТО-а, али то није разлог окупљања. Ми ту тему не помињемо", поручила је Калезић. Подсетимо, председник Нове српске демократије и посланик ДФ-а Андрија Мандић поручио је да их са Булевара нико неће померити, па су се тако одбили наредбу да помере бину и шаторе до 10 сати. Протести ДФ-а у Подгорици почели су 27. септембра и од тада је обустављен саобраћај на Булевару Светог Петра Цетињског.
Прочитајте још:ДИВЉАШТВО: У Албанији каменован аутобус са српским фудбалерима!РУСКИ БРОДОВИ ИЗВРШИЛИ РАКЕТНЕ УДАРЕ: Испаљено 26 пројектила на Исламску државу! (ВИДЕО)
Извор: cdm.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА