Najnovije

Podgoricom grmelo "Ti si srpski heroj, Putine!" (VIDEO)

PODGORICA- Jedanaestog dana protesta Demokratskog fronta ispred Skupštine okupilo se nekoliko stotina građana. Učesnici su ponovili da neće pomerati šatore i binu, te da protesti nemaju veze sa NATO pozivnicom. Ipak, jedan od učesnika čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan, nakon čega su se čule ovacije okupljenih-"Ti si srpski heroj, Putine!".
(Foto: Iva Mandić, Dnevne novine)

(Foto: Iva Mandić, Dnevne novine)

Nebojša Jušković iz Demokratske stranke jedinstva je svoj govor iskoristio da čestita predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan. On je rekao da je protiv ulaska Crne Gore u Evropsku uniju i dodao da je Putin protiv rastućeg satanizma i fašizma u svetu. Nakon toga, okupljeni su počeli da povikuju "Ti si srpski heroj, Putine!". Funkcioner DF-a Koča Pavlović čestitao je okupljenima jedanaesti dan protesta i nazvao ih braćom i sestrama. "Ovo je jedino mjesto gdje se brani Crna Gora. Ovo je jedino mjesto gdje branimo državu koju su ove lovokradice već pripisale na svoj račun. Zrelo je, gotov je, pobjeda je blizu", poručio je Pavlović. Kako je dodao, nadomak su velike istorijske pobede gde će konačno iskoračiti iz provicijalnosti i postati prava država. "Niko ne stoji iza nas. Ovo su demokratski protesti, jedino političko oružje koje pokazuje jedinu efikasnost protiv ovog režima. Šatori su postali oružje od kojih se oni plaše. Režim se nalazi u panici, ne znaju šta da rade. Ne damo ovu teritoriju, ovo je naše zajedničko čedo", poručio je Pavlović. Kako je dodao, poslednji dani su pokazali da je pravi slogan protesta "dosta je, ne damo više niti dana ovim lopovima". "Poruka za prijatelje iz 90-ih-dođite ovdje, donesite svoje zastave. Cetinjani. donesite svoje krstaše", rekao je Pavlović. Kako je zaključio, nije prirodno da se DPS odnosi prema državi kao da je prostitutka. Funkcioner DF-a Milutin Đukanović tvrdi da režim glumi da je snažan i jak. "Da li ste bilo gdje u Evropi vidjeli da Vlada toliko panično reaguje na proteste? Zašto su u panici? Jer su krivi i nijesu čisti. Oni u panici prave konfuzne poteze", poručio je Đukanović. On odgovorno tvrdi da Demokratski front nikad nije bio složniji i jedinstveniji. "DF je zajednička kuća svih stranaka koje ga čine, i građana. Mi vjerujemo u Božju pravdu i ona će nam omogućiti da iz istorijske utakmice izađemo kao pobjednici", rekao je Đukanović. On je dodao da DF više neće zvati Miodraga Lekića, Gorana Danilovića i Radovana Asanovića da im se pridruže. Funkcionerka Demokratskog fronta DF Jelisava Kalezić poručila je da je premijer Milo Đukanović juče omalovažio građane. "Imamo pravo kao slobodni ljudi da kažemo da smo nezadovoljni. Govorimo, ali odgovora nema. Ako nema, moramo jače i glasnije to saopštiti. Mi tražimo izbore i institucionalnu promjenu jer ovi izbori nijesu bili kako valja", rekla je Kalezić. Ona tvrdi da protesti nemaju veze sa NATO savezom. "Ja jesam protiv NATO-a, ali to nije razlog okupljanja. Mi tu temu ne pominjemo", poručila je Kalezić. Podsetimo, predsednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić poručio je da ih sa Bulevara niko neće pomeriti, pa su se tako odbili naredbu da pomere binu i šatore do 10 sati. Protesti DF-a u Podgorici počeli su 27. septembra i od tada je obustavljen saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.
Pročitajte još:DIVLJAŠTVO: U Albaniji kamenovan autobus sa srpskim fudbalerima!RUSKI BRODOVI IZVRŠILI RAKETNE UDARE: Ispaljeno 26 projektila na Islamsku državu! (VIDEO)
Izvor: cdm.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA