Најновије

ДАЧИЋ: Ескалација насиља у Украјини алармантна

Председавајући ОЕБС и министар спољних послова Србије Ивица Дачић упозорио је данас да је ескалација насиља на истоку Украјине последњих дана алармантна и супротна духу Минског споразума.
Дачић на Савету безбедности УН (Фото: mfa.gov.rs)

Дачић на Савету безбедности УН (Фото: mfa.gov.rs)

Дачић је, након навода о борбама у неколико области у региону Доњецка, подсетио да су све стране одговорне да поштују примирје и спрече даље цивилне жртве. Како се наводи у саопштењу ОЕБС, њихова специјална посматрачка мисија у Украјини известила је да је јуче дошло до значајног кршења примирја у областима источно и северно од Маријупоља. Нарочиту забринутост изазивају области у и око Старохнативке, а посматрачи Специјалне посматрачке мисије поново су се нашли на мети напада овог поподнева на истоку Украјине. - Безбедност и слобода кретања су кључни да би Мисија могла да испуни свој мандат - рекао је Дачић и додао да најоштрије осуђује сваки инцидент или акцију која омета рад Мисије. Према његовим речима, неповредивост имовине Мисије треба да буде у потпуности осигурана. Председавајући ОЕБС је осудио и инцидент када су у суботу у запаљена четири возила Мисије у Доњецку.
Прочитајте још:ДСС тражи од Вучића: Пензије вратити на ниво пре смањења!Ево шта је Изетбеговић одговорио Вучићу на иницијативу!Хашим Тачи завршава политичку каријеру!?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА