Најновије

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ: Невероватно су здраве - шљиве!

Познате су као природан мултивитамин, али многи од нас немају навику да их једу редовно. Ипак, толико су здраве, да ћете можда променити мишљење када будете чули шта само пет шљива дневно може да учини за ваш организам.
Природни мултивитамин (Фото: Pixabay)

Природни мултивитамин (Фото: Pixabay)

Када помислите на шљиве, вероватно вам на ум прво падне мармелада или домаћи џем од шљива који на јединствен начин украси сваку палачинку. Ипак, док не почнете са припремом зимнице важно је знати податак да само једна свежа шљива садржи до чак осам милиграма цитамина Ц на 100 грама. Поред витамина, шљиве су богате гвожђем, магнезијумом, калцијумом и бакром. Само 12 шљива дневно може да вам побољша здравље. Што би значило да током сезоне, сваког дана ужинате ово укусно воће и тиме смањите ризик од обољевање од рака дебелог црева. Када прође сезона свежих, у свој јеловник обавезно уврстите и суве шљиве.
Прочитајте још:ОПАСНО ПО СРЦЕ: Станијина гуза једва стала у кадар! (ФОТО)Само 5 минута вежбања дневно: Здрава кичма за сва времена! (ВИДЕО)
Конзумацијом 12 шљива дневно можете регулисати и холестерол, повећати густину костију и ојачати свој имуни систем. Једна свежа шљива у просеку садржи 113 мг калијума. Овај минерал помаже при контроли високог крвног притиска, а тиме смањује ризик од можданог удара, а ово летње воће познато је и по свом благодети по дигестивни тракт. Извор: Блиц Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА