Најновије

ДСС: Мигрантима дестабилизују Европу

БЕОГРАД - Демократска странка Србије најоштрије осуђује изјаву поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић да би се избеглицама у "наредној фази могла понудити опција да остану трајно у Србији", стоји у саопштењу ове странке.
Санда Рашковић Ивић - лидер ДСС-а (Фото: ДСС)

Санда Рашковић Ивић - лидер ДСС-а (Фото: ДСС)

Тражити смену госпође Јанковић би било оправдано када не бисмо знали да су њена уста само "пробни балон" којим треба да се истестира наша јавност, али и носиоци државних функција. Она само слуша налоге Вучића, а Вучић слуша налоге Брисела и Вашингтона, каже се у саопштењу. Свима је јасно да је избегличка криза и преплављивање Европе избеглицама покушај да се европски континент дестабилизује и не буде више најсигурније и најпријатније место за живот. САД и неколико кључних држава ЕУ одговорних за дестабилизацију Блиског истока и афричких и азијских земаља произвеле су ово што данас гледамо, а зове се мигрантска криза, поручују из ДСС-а. Избеглице желе да дођу до земаља ЕУ и Србија у томе не треба да их спречава. Треба да им помогне да то остваре, јер је то њена законска обавеза, али и добра традиција Србије и српског народа, истиче се у саопштењу. Говорити о локалној интеграцији миграната је потпуно незаконито и против интереса државе Србије која не чини ништа да њена омладина не емигрира из земље, а сваке године то учини 35000 младих људи. Потсетила бих да су избеглице из ратова деведесетих имале у нашој земљи привремени статус, баш због тога што је Европска Комисија оспоравала право на локалну интеграцију тврдећи да би она значила потврду етничког чишћења, поручују у саопштењу из ДСС-а. Став је на жестоко инсистирање српске стране промењен 2002., па су тако неке избеглице Срби чекали 10 година да би стекли право да се трајно настане у Србији. А сада би ЕУ да решава свој проблем тако што би од Србије направила велики сабирни центар а зид који Мађарска прави, управо то потврђује, оцењују у ДСС-у.
Прочитајте још:У Минску постигнут полудоговор о прекиду ватре у Донбасу од 1. септембраПоследњи чин предаје Косова?
Србија и њени званичици, са све државним чиновницима треба да брину о интересима Србије. То никако не значи смањење хуманог и милосрдног односа према људима којима су други, далеко од њихових кућа и од Србије проузроковали катастрофу од које беже, порука је ДСС-а. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА