Најновије

Прва лига Србије у шаху: Сигурне партије фаворита

У среду и четвртак је одиграно 7. и 8. коло Прве лиге Србије у шаху. Такмичење у женској конкуренцији одржава се у Новом Саду, док се мушка лига игра у Крагујевцу.
Отварање (Фото: serbiachess.net)

Отварање (Фото: serbiachess.net)

Јована Ерић спасилац Јелице ПЕП

Неизвестна меч у седмом колу Прве лиге Србије за жене одиграле су шахисткиње Јелице и Рада. Мало је недостајало да Јелица ПЕП прокоцка предност над главним конкурентима коју је стекла у претходном колу. Играч одлуке поново је била женски интернационални мајстор Јована Ерић. Њена победа против Стефане Милутиновић донела је Јелици ПЕП драгоцени бод, можда вредан и титуле. Прво је Марија Ракић, актуелна шампионка Србије поражена од репрезентативке Миле Жарковић чиме је РАД повео 1:0. Затим је склопљен реми између Наталије Жукове и Марије Манакове у веома узбудљивој партији. Уследила је већ поменута победа Јоване Ерић и изједначење и на крају борбен реми имеђу Светлане Прудникове и младе Јоване Милошевић за 2:2.
У осталим мечевима БАС је одиграо још један сигуран меч победио 3,5:0.5, овога пута против Шахматног кружока.

 МУШКАРЦИ: Сигурне игре фаворита

Прва три фаворита по рејтингу су остварили сигурне победе у седмом колу и задржале своје позиције на табели. Новосадски ШК је славио против Спартака из Суботице 4,5:1,5, Југовић из Каћа је био бољи од Светозара Глигорића из Панчева 4,5:1,5, док је Јелица ПЕП убедљиво савладала аутсајдера Делфин из Београда резултатом 5,5:0,5.

 Јелица ПЕП максимално

Максимална победа Јелице ПЕП је била сигурна у осмом колу и остварила максималну победу од 4:0. Први пратилац за прво место, екипа БАС-а, у овом колу је била слободна, док је РАД остварио такође максималну победу од 4:0 против Шахматног кружока. Водеће екипе су задржале своје позиције на табели и у преостала три кола нас тек очекују занимљиви дуели за медаље.
Табела жене:
tabela zene novo

Новосадски ШК ДДОР сигуран и у осмом колу

Новосадски шахисти пружили су још једну сигурну партију у осмом колу против прошлогодишњег шампиона, екипе Радничког водовод из Крагујевца. Истина је да шампион ове године игра у подмлађеном саставу али то не умањује успех за сада најсигурније екипе на лиги. Најближи пратиоци Новосадског ШК ДДОР су такође остварили сигурне победе, Југовић максималних 6:0 против Крајине, а Јелица ПЕП 4:2 против Светозара Глигорића.
У деветом колу на очекује дерби лиге где ће се састати две првопласиране екипе Новосадски ШК ДДОР и Југовић.
Табела мушкарци:
novo tabela

Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА