Најновије

Заборавите на таблете, ово су природни лекови против бола

Ове намирнице вам могу излечити бол, а сигурно их већ имате у својој кухињи…
Научници саветују да уколико имате проблем са мигреном, уз преписан лек увек попијете и шољу јаке црне кафе (Фото: pixabay.com)

Научници саветују да уколико имате проблем са мигреном, уз преписан лек увек попијете и шољу јаке црне кафе (Фото: pixabay.com)

Зубобоља

Нежним жвакањем каранфилића олакшаћете зубобољу и упалу десни за само два сата. Каранфилић садржи природни анестетик еугенол који благотворно делује на зубобољу. Ова намирница добра је и код смиривања надутости стомака. Уколико немате каранфилић у кухињи онда сигурно имате бели лук. Када вас боли зуб, вероватно не размишљате о непријатним мирисима ове намирнице. Бели лук садржи алицин, који се, када преломите чен отпусти и почиње да делује као антибактеријско средство. Зато, када вас следећи пут заболи зуб, преломите чен белог лука и ставите га на болно место.

Ранице у устима

Након прехладе или грипа веома се често јављају ранице у устима које могу бити изузетно болне. Али лек и за овај проблем налази се у кухињи. Мажите их четири пута дневно медом и то све док не нестану. Мед је учинковитији од лекова и то за чак 43 одсто. Мед се бори против упале, уништава вирусе и убрзава опоравак оштећеног ткива.

Бол у мишићима

Ђумбир садржи једињење које се зове гингеролс, а за које су научници открили да спречава производњу хормона који стварају осећај боли. За најбољу делотворност ове намирнице, довољно је да се једном дневно у јело убаци једна кашичица сушеног ђумбира или две кашичице свеже исецканог ђумбира. Колико је ђумбир корисна намирница говори и податак да се такође користи и у борби против мучнине и пробавних проблема, али је такође користан против благог кашља и прехладе. Годинама познато да ђумбир помаже и у борби против рака јајника.

Мигрена

Научници саветују да уколико имате проблем са мигреном, уз преписан лек увек попијете и шољу јаке црне кафе. Кофеин стимулира организам да брже и боље апсорбира таблете против болова. Истраживања су показала да кафа повећава делотворност лекова против мигрене за чак 40 одсто и више.

Бол у уху

Веровали или не и код бола у уху најбоље помаже добро познати народни лек – бели лук! Две капи топлог уља од белог лука (изгњечите чешњеве белог лука и помешате са уљем) накапајте два пута дневно у болно ухо и терапију поновите током пет дана. Научници кажу да активни састојци који се налазе у овој намирници (германијум, селен, и сумпорна једињења) могу да уништите десетине бактерија које проузрокују болове боље од медицинских лекова.

Бол у стопалима и проблем са ураслим ноктима

Често вам урастају нокти? Намирница која вам се сигурно налази у кухињи и коју свакодневно користи вам може помоћи – СО. Научници са универзитета у Стенфорду саветују да редовно потапате сетопала у слану топлу воду. Уколико будете упорни ова болна инфекција може да нестане у року од четири дана! Однос соли и воде би требао да буде: једна кашичица соли на једну чашу воде. Температура воде може да буде и собна, не мора да буде претопла, само је битно да не буде хладна. У овакав раствор стопала држите око 20 минута, два пута дневно, све доксе инфекција не повуче.

Болови у леђима

Веома једноставан, али и веома укусан начин да се решите непријатног бола у леђима јесте да једете грожђе! Уколико дневно поједете само једну чинију грожђа, оно ће опустити крвне судове и тако поспешити проток крви у оштећена ткива леђа, и то чак у року од три сата. Проток крви кључан је за опоравак леђа, те нека вам не буде тешко да поједете сваког дана мало грожђа. Неће вам сигурно шкодити.

Проблеми са бешиком

Конзумирање једне чиније боровница дневно било да су смрзнуте, свеже или можда исцеђене у сок сманује ризик од инфекције мокраћног система за чак 60 одсто. Боровнице су препуне танина, биљних једињења која су снажан природни непријатељ бактерија које узрокују проблеме у бешики. Зато, уколико сте склони проблемима са мокраћним каналима укључите боровницу у вашу исхрану. Ако ништа друго побољшаће ваш имунитет.

Хронични болови

Да ли сте чули за куркуму? Овај популарни индијски зачин, је чак три пута делотворнији у ублажавању болов) од аспирина. Такође, куркума може да помогне да се ублаже хронични болови за чак 50 одсто код људи који се боре с артритисом. Последњих година се догодила експлозија у истраживањима куркумина – антиоксиданса пронађеног у куркуми. Студије су показале да има противупално, антивирусно, антибактеријско, антифунгално и антитуморско деловање. Научници препоручују да додате 1/4 кашикице овог зачина дневно у било које јело, од пиринча па све до меса или поврћа.

Разни болови

Најновија истраживања показују да се барем једна од четири жене боре са артритисом, гихтом или хроничном главобољом. Ако сте једна (или један) од њих, трешње могу да вам олакшају бол. Антоцијанини, једињења која дају трешњи црвену боју, имају против-упална својства и то 10 пута јача од аспирина. Поједите бар 20 трешања дневно, било да су свеже, смрзнуте или сушене и једите их све док вам бол не престане.
Прочитајте још:БОЛ У ЛЕЂИМА: Довољно је само 15 минута вежбањаОвих пет намирница чисти тело од никотина
Извор: Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА