Најновије

Патријарх о "усташком поздраву": Надбискуп је све сам рекао!

БЕОГРАД - Надбискуп Пуљић је предложио да се у Хрватској распише референдум поводом иницијативе да се усташки поздрав „За дом спремни“ уведе као званични поздрав у тамошњој војсци.
Патријарх Иринеј (Фото: ЈуТјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: ЈуТјуб)

- На те речи и на тај предлог немам никакав други коментар. Он сам говори о свему, ништа више не бих имао да додам - рекао је патријарх Иринеј за Курир. Ништа блажи став према овом предлогу нема ни Димитрије Калезић, протојереј-ставрофор СПЦ. Он каже да је мешање задарског надбискупа Пуљића - непотребно. - Не знам ни шта ће надбискупу да се оглашава поводом тог питања, чини ми се да као да је тим речима лупио шаком о сто, што не приличи. Државна и црквена питања су одвојена. Питање поздрава у војсци не видим као црквену ствар. Колико је та идеја уопште хумана? Јер, реч „поздрав“ потиче од старословенске речи и њоме ти неком желиш да буде здрав, а ако неком упутиш поздрав „За дом спремни“, питање је колико ће с тим бити здрав - каже Димитрије Калезић.
Прочитајте још:Украјински министар Аваков: Ухапсили смо Путина!Вулин: Пљачкаши траже изборе и треба да их добију!
Иначе, ова иницијатива покренута је на друштвеним мрежама пре неколико дана, броји око 3.200 пописника. Међу потписницима су угледни академици из Хрватске, спортисти, али и два католичка бискупа - загребачки и сисачки Валентин Позаић и Владо Кошић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА