Најновије

ЈЕ Л' ГА ЗАТО МРЗЕ? Ово су "најтежи злочини" Башара ал-Асада за последњих 15 година

Упозорење, наведени злочини ће ваш шокирати и натерати да озбиљно посумњате у постојање међународне правде.
Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

Списак је саставио Ален Жулс, француски новинар и велики заступник пуне слободе говора. Да је реч о врсном стручњаку наводе и подаци да је Жулс, такође, политички аналитичар и бивши истраживач средњовековне историје на реномираном париском Универзитету Сорбони, који има традицију дугу осам векова. Уз то, дипломирао је на Институту за међународне и стратешке односе у Паризу, а ЦВ му је такав да се може без проблема бавити дипломатијом или добро плаћеним послом корпоративног новинарства. Међутим, он није желео да буде "део система" и зато данас искључиво води властити блог и сарађује само са агенцијама који деле његове афинитете према путпуној слободи. "Кратки попис злочина сиријског председника Башара ал-Асада" Жулс је сачинио пре неколико дана. Они су почињени од јуна 2000. године до данас и бацају једну другачију сенку на сиријског лидера, којег је недавно један амерички политичар окарактерисао као "извор свег зла" у Сирији.

Ево које "злочине" јер Жулс навео:

Изградња и обнова 10 000 џамија и 500 цркава. Изградња и обнова 8 000 школа, 2 000 института и 40 универзитета. Изградња преко 600 000 станова / домова за младе. Изградња и модернизација више од 6 000 болница и клиника. Успостављање пет интернационалних индустријских зона. Сирија је отворила 60 међународних банака. Сирија је отворила 5 телекомуникацијских оператора ( интернетских и ГСМ услуга). Лиценце за рад је добило 20 независних новина и часописа, затим 5 сателитских телевизијских станица. Сложићете се, о таквим "злочинима" се ретко извештава, а нарочито на Западу. Сирија се увелико креће ка петој години тешког грађанског рата чије последице можемо видети свакога дана на Београдској аутобуској станици. Западне државе на челу са САД, као и неколико суни-муслиманских држава, и даље оптужују легитимног сиријског председника ал-Асада да је главни кривац за оружану побуну и злочине који су се у том рату догодили, иако је њихова улога у финансирању и помагању тзв. сиријске опозиције (из које се развила злогласна Исламска држава) данас потпуно јасна и, штавише, постала је отворена. У овом конфликту преко 200.000 људи је изгубило живот, 7,6 милиона људи је расељено док 3,9 милиона сиријских избеглица бежи из земље.
Прочитајте још:Отписивање дугова Кијеву је само трик, Украјина ће банкротирати у најскорије времеУлазак руске војске у сиријски рат
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА