Најновије

ЈАНУКОВИЧ: Нећу у Кијев на испитивање, али сведочићу путем видео-линка

КИЈЕВ - Бивши председник Украјине Виктор Јанукович неће доћи 11. августа на испитивање у тужилаштво али је спреман да сведочи путем видео-линка, изјавио је данас његов адвокат Виталиј Серђук.
Виктор Јанукович (Фото: РИА Новости)

Виктор Јанукович (Фото: РИА Новости)

Он је на украјинску ТВ Хоромадксе рекао да Јанукович неће бити присутан на саслушању због претње по његов живот и здравље, додајући да је његов клијент спреман да учествује у испитивању, даљински - путем видео-конференције. "Ми смо већ обавестили Тужилаштво да је Јанукович спреман да сведочи са своје локације", казао је он. Украјинске службене новине објавиле су 6. августа позив на суд Јануковичу, који је упутило Тужилаштво. Суд у Кијевско-печерској области дао је дозволу Државном тужилаштву да спроведе истрагу против Јануковича, без његовог присуства. Случај за злоупотребу власти против бившег председника отворен је 8. априла ове године. Тужилаштво је покренуло кривични поступак против њега, због илегалног власништва државне имовине - комплекса некретнина Пушћа водица и Међугорје. Парламентарне новине Глас Украјине објавиле су 17. јуна закон о одузимању звања председника Јаниковичу.
Прочитајте још:Руски хакери напали ПентагонАрктик је био и остаће рускиМедведев и Ципрас о економској и енергетској сарадњи
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА