Најновије

Сирија: Исламска држава освојила Карјатаин, отела 230 цивила

Борци Исламске државе отели су најмање 230 цивила, међу којима 60 хришћана, након што су заузели Карјатаин, кључни град у централној Сирији, саопштила је данас сиријска Опсерваторија за људска права.
Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Исламска држава је Карјатаин заузела у среду увече после тешких борби са сиријским владиним снагама. То је највећи војних успех џихадиста откако су у мају освојили древни град Палмиру. Многи хришћани су побегли из провинције Алепо, на северу Сирије, и уточиште пронашли у Карјатаину, пренела је агенција АФП. Председник Опсерваторије Рами Абдел Рахман је изјавио да су припадници Исламске државе оптужили отете за "сарадњу са сиријским режимом". Карјатаин има око 40.000 становника и налази се између градова Хомса, Палмире и Дамаска. Његово заузимање омогућило је Исламској држави да повеже области под својом контролом око Палмире с областима на истоку.
Прочитајте још:НЕ ОПРАШТАЈУ САНКЦИЈЕ: Уништено више од 300 тона хране у Русији (ВИДЕО)ЈАНУКОВИЧ: Нећу у Кијев на испитивање, али сведочићу путем видео-линкаРуски хакери напали Пентагон
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА