Најновије

Вучић: То тако мали Ђокица замишља...

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић потврдио је јуче да ће Влада повући закон о продаји државних непокретност, који је председник Томислав Николић одбио да потпише уз образложење да је неуставан. Шеф српске владе истиче да ће држава због тога остати без 60 милиона евра.
Александар Вучић - изнервирао се! (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић - изнервирао се! (Фото: ЈуТјуб)

- Председник није вратио закон из хира. Уважили смо његов допис, али држава плаћа обезбеђење за те објекте, одржавање, а притом не наплаћује порез. Само имамо огромне трошкове. И уместо што на све то трошимо четири или пет милиона евра годишње, могли смо да добијемо 50-60 милиона евра и додатних 30 милиона од пореза. Али сада се сви праве блесави и наивни - рекао је Вучић. Нема вајде На питање да ли ће Влада предложити нови предлог закона, каже: - Нема никаквог смисла да поново доносимо закон. Једино да идемо по судовима у наредних 20 година. Због нашег фолирања и претварања, због тога што ми нешто хоћемо да штитимо. А шта? Да ми морамо да платимо раднике за обезбеђење, да плаћамо за одржавање и да не можемо да наплатимо порез. Вучић истиче и да држава нема велике вајде ни од издавања и то објашњава на сликовит начин: - На Дедињу већ 16 година живи Лопов, то му је надимак. Не можемо да га избацимо из куће, а ништа не даје. Пореска управа је рекла да ту квадрат кошта 2.800 евра. Имамо више објеката који вреде 2.000 и 3.000 евра. То су највише цене у Београду. Где је то испод тржишне цене? То тако мали Ђокица замишља. Или полази од себе? Зна да би он нешто украо, ставио себи у џеп. И нису сви људи лопови. И нису сви у Влади лопови - рекао је Вучић и додао: - Што не живим у тим вилама? Које ми следују у складу са законом. Не живим у њима. Него ми служе да угостим Ангелу Меркел и друге госте. Дајте људи да то продамо, да имамо приходе. Да зарађујемо паре. А не да губимо.
Прочитајте још:Иринеј: Тражићемо помоћ Ватикана – без обзира на „суперправославце“!Кустурица: Били смо под Титом, зашто не би и под НАТО-ом!?
Вучић је напоменуо и да он не иде, као неки, да се брчка по мору јер га грађани много плаћају да уради нешто за земљу. Премијер се осврнуо и на писање Курира да председник Србије планира да оснује нову странку. - Имам поверења у Николића. Уверен сам и сигуран да му није ни на крај памети да оснива било какве политичке странке. Увек се понашао коректно - закључио је Вучић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА