Најновије

ВАТЕРПОЛО: Српски јуниори прваци света!

АЛМАТИ – Ватерполисти Србије освојили су златну медаљу на јуниорском првенству света у Алматију, пошто су данас у финалу савладали Италију са 13:12 (4:1, 3:4, 5:6, 1:1).
Српска игра! (Фото: ЈуТјуб)

Српска игра! (Фото: ЈуТјуб)

Изабраници селектора Владимира Вујасиновића успели су великом борбом да надиграју браниоце титуле и оките се најсјајнијим одличјем. Два одлична тима борила су се до последњег секунда. Србија је одлицно почела, повела са 2:0,па са 4:1 и чинило се да ће се све одвијати по Вујасиновићевим жељама. Србија је три разлике чувала до финиша друге четвртине када је 22 секунде пре великог одмора тим Фернанда Пешија смањио на 7:5. У трећем делу после 95 секунди италијански селектор је искључен. На сцени је био Равина који је са три узастопна гола донео Италији прво изједначење 8:8. После тога Италија је преокренула на 10:9, да би Србија нашла снаге да се поново врати у игру и поведе 11:10, па 12:11 пред последњу четвртиу. Ту дуго није било голова. Средином цетвртине Еспозито је успео још једном да изједначи да би одлични Гогов са осам метара донео победу Србију, пошто је Добожанов у последњем нападу Италије одбранио ударац Еспозита. По пет голова за Србију постигли су Драшко Гогов и Гаврил Суботић, два гола дао је Иван Гвоздановић, а стрелац једног био је Матеја Арсановић. Бронзану медаљу освојила је Мађарска, победом над Грчком резултатом 13:12.
Прочитајте још:МУЊЕВИТО ДО ФИНАЛА: Ђоковићу се смеши титула Ју-Ес Опена (ВИДЕО)МА КАКАВ НБА: Амерички коментатори у трансу након Калинићевог закуцавања, један је и запевао! (ВИДЕО)
Суботић и Добожанов најбољи на СП Члан јунииорске ватерполо репрезентације Србије Гаврил Суботић и голман Лазар Добожанов проглашени су за најбољег играча и чувара мреже на шампионату света у Алматију. Србија је у финалу првенства света савладала Италију са 13:12. Суботић је у финалном мечу постигао пет голова, док је Добожанов сјајно одбранио левом руком последњи шут Еспозита на гол, који је могао да уведе утакмицу у продужетке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА