Најновије

АМЕРИКА У КАНЏАМА КИНЕ: Пекинг се поиграва са Вашингтоном

САД - Сједињене Америчке Државе имају велики проблем, а то је да више не могу имати тајне, јер кинески хакери свој посао раде сувише добро.
Четири клика - бомба и слика! (Фото: Pixabay)

Четири клика - бомба и слика! (Фото: Pixabay)

Тензије између САД и Кине на пољу сајбер шпијунаже трају већ ево годинама и док је Кина у потпуности демантовала да има било шта са хакерским нападима, ствар је дошла дотле да би ускоро могао и званично бити објављен сајбер рат између две земље. Прво је недавно амерички председник, Барак Обама, јавно рекао да је САД у опасности и да ће Русија и Кина ускоро да престигну Америку у технологијама сајбер безбедности, а сада се огласила и Кондолиза Рајс, висока америчка званичница. Саветница америчког Савета за националну безбедност Сузан Рајс оштро је упозорила Кину да престане са сајбер шпијунажом, уочи посете председника Сји Ђинпинга Вашингтону током ове недеље. „То није мали проблем, то угрожава економску и националну безбедност САД”, нагласила је Рајс, наводећи да је то критични фактор у билатералним односима Кине и САД, пренела је агенција Ројтерс. Сји је саопштио да кинеска влада не учествује у пословној шпијунажи, нити подржава кинеске компаније да то чине, истичући да Кина и САД деле заједничке бриге о сајбер сигурности, као и да је Пекинг спреман да ојача сарадњу са Вашингтоном на том пољу. Обама је у свом апелу позвао међународну заједницу да заједно сарађују на пољу безбедности у информационој сфери, истичући да је то велики проблем. Он је рекао да ће САД повући низ мера у циљу давања Кини јасно до знања да проблеми у сајбер безбедности могу озбиљно утицати на односе две земље. Обама је проблем сајбер безбедности упоредио са питањем нуклеарног наоружања, истичући важност целе ствари.
Прочитајте још:Смисао и циљ Путиновог сиријског гамбитаПоп, Тихи, Чаруга, Бистри, Чварков: Ово су позивна имена српских добровољаца у војсци ДНР-а (ВИДЕО)
Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА