Најновије

ПОРОШЕНКО: Блокада Крима за његов повратак у састав Украјине

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да је циљ блокаде Крима обнављање државног суверенитета над полуострвом, преноси агенција УНН.
Петро Порошенко (Фото: president.gov.ua)

Петро Порошенко (Фото: president.gov.ua)

Петро Порошенко је прокоментарисао акције активиста који су блокирали пут у близини украјинског прелазног пункта и не пропуштају камионе са храном на Крим. Он сматра да ће уз помоћ блокаде становници Крима променити свој однос према Украјини и вратити га под окриље Кијева. Према речима Порошенка, украјински граничари и МУП су добили наређење да обезбеде ред и мир током извођења акције. Кримски татари су у недељу заблокирали испоруке хране на Крим. Са изјавама о намери блокаде границе са Кримом раније су изашли посланици Врховне раде Украјине Рефат Чубаров и Мустафа Џамилев. Касније су се акцији придружили и активисти других украјинских организација, укључујући „Десни сектор“ који је забрањен у Русији. Власти републике су ову акцију назвале бесмисленом. Кијев са своје стране не омета блокаду полуострва.
Прочитајте још:Смисао и циљ Путиновог сиријског гамбита„Запад је против нациста морао са Стаљином, против Исламске државе мора – са Путином”
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА