Најновије

РАЗУМЕЈУ СИТУАЦИЈУ У РС: Додик примио делегацију француског Националног фронта

Председник Републике Српске Милорад Додик у Бањалуци је примио делегацију француског Националног фронта у Европском парламенту и замеником председника групације "Европа, нација и слобода" Едуардом Ферандом.
Додик (Фото: РТРС)

Додик (Фото: РТРС)

 „Република Српска се залаже за доследно поштовање Дејтонског мировног споразума, који је успоставио политички систем у БиХ, а не само окончао рат, како се селективно истиче у једном делу међународне заједнице“, рекао је данас председник Додик, током разговора у Бањалуци са делегацијом из Републике Француске предвођеном шефом посланичке групе Нациналног фронта у Европском парламенту и замеником председника групације у Европском парламенту „Европа, нација и слобода“ Едуардом Ферандом.
Додик је информисао чланове делегације из Француске и о вишегодишњем девастирању Дејтонског мировног споразума од стране високих представника, које је ишло на штету овлашћења РС, саопштено је из кабинета председника РС. Он је казао и да је Српска опредељена да се на овим просторима сачува мир и да се обезбеде стабилне структуре. Додик је честитао Феранду и члановима делегације на одличним резултатима које су постигли на последњим регионалним изборима у Француској. Захвалио је Националном фронту за интерес који показују за РС, и изразио очекивање да ће као несумњиво значајан фактор француске политичке сцене наставити са политиком која показује разумевање за положај и проблеме са којима се суочава РС. "Таква избалансирана позиција Националног фронта према Републици Српској отвара простор и за будућу сарадњу са овом партијом", стоји у саопћењу. Додик и Феранд разговарали су и о актуелној политичкој ситуацији у региону и Европи, укључујући и мигранстку кризу и проблеме око њеног решавања. Изразили су и жељу и за што тешњом сарадњом на свим нивоима између РС и Француске у целини. Странку Национални фронт у Француској предводи Марин Ле Пен.
Прочитајте још:
Извор: Фена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА