Најновије

СПС ПУЦА ПО СВИМ ШАВОВИМА: Дачићу цице дошле главе

Лидеру СПС Ивици Дачићу коначно су дошле главе жене због којих је већ годинама тињао рат у странци. После буре због дељења укора непослушним социјалистима, Дачић је у једном дану остао без две своје најомиљеније цице, а иначе љуте ривалке - Дијане Вукомановић и Иване Петровић.

Дачић (Фото: СПС)

Председница Извршног одбора СПС Дијана Вукомановић шокирала је све када је саопштењем обавестила и страначке другове и јавност да напушта СПС, задржава посланички мандат и прелази у „слободњаке“ у парламенту. Друга Дачићева миљеница Ивана Петровић остала је уз социјалисте, али је изашла из Главног одбора.

Без свађе у медијима

- Коме се не свиђа, може слободно да иде, али Статут партије мора да се поштује. У медијима нема свађе. Разговараћу са свима, а Дијани се захваљујем на сарадњи и желим јој све најбоље. Никога не присиљавамо да остане у партији или на функцији, а још мање да их молимо - поручио је Дачић, који је иначе за Дијанин одлазак сазнао из медија.
Док је Дијана Вукомановић вешто избегавала новинаре у Скупштини Србије и није одговарала на бројне наше позиве, Ивана Петровић јој је поручила да очигледно није довољно јака за политичку арену.
- Ја сам најавила да ћу поднети оставку на једину функцију коју имам, а то је чланство у ГО ако Дијана поднесе оставку на своје функције, и то сам и потврдила. Остала сам доследна свом ставу. Не бих коментарисала ничију одлуку, то је ствар личног избора и морам вам рећи да за бављење политиком морате бити јака личност, доследни себи и партији у којој сте. Нисмо сви исти и јаки да издржимо све ветрове и олује које нас погоде. Што вас не убије, учини вас јачим. У политици, као и у животу, морате имати став, иначе вас бујица носи у бездан. Стога поштујем свачији став и одлуку - изјавила је Петровићева.
Почасни председник СПС Милутин Мркоњић је у свом препознатљивом стилу прокоментарисао ситуацију у партији, а посебно одлазак Вукомановићеве.
- Има она народна „Ко са децом спава, упишан се буди“. Понашају се као деца... Колико је пута требало да ја напустим СПС после 5. октобра, па нисам... Ма, ко деца су - поручио им је Мркоњић.
Шеф београдских социјалиста Никола Никодијевић сматра да одлазак Вукомановићеве неће утицати на СПС.
- СПС постоји од 1990. године, преживео је много веће изазове и тежа времена да би једно кадровско питање направило проблем социјалистима - изјавио је Никодијевић.
И посланик СПС Ђорђе Милићевић убеђен је да у СПС нема кризе и да нико више неће поћи Дијаниним стопама.

Бура почела због казни

- Искључујем могућност да још неко изађе, ми смо озбиљна и одговорна странка која о унутарстраначким питањима најпре разговара унутар странке - сматра Милићевић.
Буру у СПС изазвала је седница Статутарне комисије пре пет дана, на којој су ове две даме укорене због ранијих окршаја, чак и туча, које су процуриле у јавност, а на седници је и искључен Небојша Петронић из Владимираца због непоштовања Статута странке. Такође, овај орган СПС је поништио одлуку панчевачких социјалиста о искључењу из чланства Маје Милованић, чланице Главног одбора СПС. Та одлука је поништена јер ју је донео ненадлежни орган. Формирана је Радна група за израду предлога мера за боље организовање и деловање СПС, на чијем је челу председник Статутарне комисије Миљкан Карличић. Истог дана када и две поменуте функционерке, укорени су и члан ГО Ненад Боровчанин, члан Председништва Новица Тончев и нишки функционер СПС Игор Новаковић.

Чудни трансфери

Међу онима које је Статутарна комисија искључила из СПС је Небојша Петронић из Владимираца. Председник Статутарне комисије СПС Миљкан Карличић објашњава зашто је Небојша Петронић добио шут-карту из партије.
- Он је искључен из странке јер је већ месецима члан друге партије. Он је на локалним изборима био носилац листе Јединствене Србије у Владимирцима. Што се тиче осталих петоро укорених, због њих ће сутра заседати Радна група ове комисије, која ће даље одлучивати о њиховом статусу и обавити разговоре с њима - каже Карличић.

Бунтовник

Из Главног одбора СПС је иступио и Ненад Боровчанин.
- Поднео сам оставку на место члана ГО и остаћу у СПС као обичан члан. Ово је мој начин да уручим укор њима, социјалистима који су ме претходно етикетирали као грешника, без давања шансе да им одговорим на примедбе. Али тако је то кад је Дачић окружен полтронима - поручио је Боровчанин.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА