Неће вам одузети много времена а сви ваши гости ће остати одушевљени.
Састојци:
225 грама црне чоколаде
6 јаја
прстохват соли
125 грама маслаца
500 гр замрзнутог кестен пиреа
2 кашике рума
За прелив:
100 грама црне чоколаде
250 милилитара павлаке за шлаг
неколико капи екстракта од ваниле
Припрема:
1. Загрејте рерну на 180 степени.
2. Одвојите беланца од жуманаца и у посебној посуди уз додатак мало соли умутите беланца у снег. У другој посуди умутите жуманца, кестен пире и маслац.
3.У смесу лагано додајте половину снега од беланаца, рум и растопљену чоколаду. Све измиксајте те у смесу додајте и остатак снега.
4. Калуп за торту премажите маслацом или обложите папиром за печење, па смесу сипајте у калуп.Пеците торту 40 до 60 минута.
Напомена:
Торта мора остати нешто мекша у средини па ако користите трик с чачкалицом како бисте проверили да је ли торта печена - чачкалица у овом случају не треба да буде чиста.Торту извадите из калупа пустите је да се хлади, а ви припремите глазуру.5. Измрвите чоколаду и отопите је на пари. Прелијте павлаком, додајте неколико капи екстракта од ваниле и мешајте док не добијете једнобојну, смеђу смесу.6. Док је смеса још врућа прелијте је преко торте, декоришите кестењем у чоколади или карамели.
Извор: Dnevno.rs