Najnovije

BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Napravite savršenu čokoladnu kesten tortu i iznenadite sve

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu, a izuzetno ukusna i dekorativna.

Čokoladna kesten torta (Foto: Ricette100.it)

Neće vam oduzeti mnogo vremena a svi vaši gosti će ostati oduševljeni.

Sastojci:

225 grama crne čokolade
6 jaja
prstohvat soli
125 grama maslaca
500 gr zamrznutog kesten pirea
2 kašike ruma

Za preliv:

100 grama crne čokolade
250 mililitara pavlake za šlag
nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite belanca u sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, kesten pire i maslac.
3.U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak snega.
4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje, pa smesu sipajte u kalup.Pecite tortu 40 do 60 minuta.

Napomena:

Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako biste proverili da je li torta pečena - čačkalica u ovom slučaju ne treba da bude čista.Tortu izvadite iz kalupa pustite je da se hladi, a vi pripremite glazuru.
5. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smesu.6. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte, dekorišite kestenjem u čokoladi ili karameli.
Izvor: Dnevno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA