Најновије

ДВЕРИ: Правно насиље власти!

На дневном реду ванредне седнице Скупштине општине Пријепоље, која је заказана за уторак наћи ће се и разрешење В.Д. директора Центра за социјални рад.
Бошко Обрадовић, председник Двери (Фото: Двер сајт)

Бошко Обрадовић (Фото: сајт Двери)

Двери у Пријепољу поручује господи из власти на челу са СНС-ом, да приликом избора директора, најпре треба водити рачуна о образованости кадрова, степену стручне спреме, а тек на крају о политичкој подобности, што вам је по свој прилици једино битно и на првом месту се налази.
- Приликом избора директора грубо су кршени закони и статути предузећа на којима су изабрани директори, а само неки од њих су: На месту директора Дома културе се тражи (чл.36 Закона о култури), седми степен стручне спреме, а новоизабрани директор нема седми степен стручне спреме, и такође нема дана радног стажа и искуства у култури. За место директора Туристичке организације Пријепоље тражи се да по (чл.39 Закона о туризму), има активно знање страног језика. Док се за директоре ЈКП Лим и ЈП Дирекција за изградњу се тражи (чл.25 Закона о јавним предузећима), три године радног искуства на повезаним пословима јавног предузећа, где ни један од новоизабраних директора нема дана радног стажа на истим и сличним пословима. За директора Центра за социјални рад тражи се (чл.124 Закона о социјалној заштити), пет година радног искуства у струци, поменути директор нема дана радног стажа на пословима који су везани за социјални рад, па и не чуди што се надлежно Министарство негативно изјаснило- наводе у саопштењу Двери. Додају да је класичан пример демонстрирања правног насиља владајуће гарнитуре на челу са СНС, јесте издавање Решења о разрешењу директорке туристичке организације Драгане Вараклић, која је уредно поднела оставку на место одборника што је и констатовано на седници Скупштине, и где није било правног основа за њеним разрешењем. - Ни један од кандидата за већ изабране директоре не испуњава услове, јер је законом изричито предвиђено да в.д. директор мора испуњавати све законом предвиђене услове као и сам директор- наводе  саопштењу Двери. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА