Најновије

ОДАКЛЕ НОВЦИ САНДА?! ДСС од губиташа постао богаташ

Српске странке, према званичним подацима, грцају у дуговима, а само су две партије „у плусу“ и то владајућа Српска напредна странка и, веровали или не, Демократска странка Србије.

Санда Рашковић-Ивић (Фото: Јутјуб)

Да, баш онај ДСС који се гасио након одласка њеног оснивача Војислава Коштунице и у једном тренутку дуговао 120 милиона динара сада је на „зеленој грани“. Како „Ало!“ сазнаје, овом благостању у странци Санде Рашковић Ивић допринеле су многобројне донације „са стране“, али и тајни сусрети са америчким амбасадором Кајлом Скотом, а због којих је председница ДСС-а изгубила наклоност Кремља.
Пре само две године, када је после изборног краха Војислав Коштуница поднео оставку и напустио странку, ДСС је био у дуговима до гуше. Осим минуса на рачуну, који је износио и 120 милиона динара, требало је плаћати кирије за страначке просторије, телефоне и струју. Баш због тог катастрофалног материјалног стања многи функционери и тадашњи финансијери су „побегли“ из странке. Ипак, нешто се крупно догодило у странци, па је за веома кратко време ДСС од губиташа постао „богаташ“.
- Било је катастрофално стање у финансијама странке. Међутим, доласком новог руководства и одласком самосталног ДСС-а кренуле су уплате и донације странци „са стране“, тако да је данас у странци ситуација супротна. Рачун није више у блокади, радници примају плате и све се измирује, а све је кренуло од састанка Санде Рашковић Ивић и америчког амбасадора Кајла Скота - каже наш извор из врха ДСС-а.
Према његовим речима, уласком странке у парламент ДСС је добио подршку од многих кључних фактора у земљи и „дугови су просто испарили“.
Подсетимо, према писању медија, ДСС је након одласка Војислава Коштунице у једном периоду дуговао чак 120 милиона динара.
Директор ДСС-а Зоран Вучковић потврђује наша сазнања и каже да та странка нема више проблема са дуговима, као и да редовно исплаћује сав новац.
- Тренутно, рачун нам је у блокади свега један дан, и то за 30.000 динара, што ће бити намирено у веома кратком року, можда већ данас. Странка нема више проблема са дуговима, санирали смо финансије, кампању исплатили и радници редовно добијају своје плате - тврди он.
Вучковић, међутим, демантује да је дуг био 120 милиона и каже да је прави износ био 70.000 динара. 
- Све смо успели да санирамо кроз репрограме и донације из иностранства, које су странку вратиле у живот - каже он.
Није било новца из иностранства!
Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић каже за „Ало!“ да није било донација из иностранства. - Дугове смо плаћали преко репрограма и то смо чинили из средстава из буџета локалних самоуправа. Сада имамо и приходе из буџета и биће много лакше - каже она.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА