Најновије

Исламска држава је само Обамин алат да би збацио Асада са власти, али су Руси то блокирали

У Сирији, циљ Сједињених држава и циљ Русије су дијаметрално супротни.

Илустрација (Фото: Катехон)

Пише: Пол Крејг Робертс
Сједињене државе нису у Сирији да би се бориле против ИД, јер је ИД алат који Обамина администација користи како би збацила Башар ал-Асад. Зато су Руси алат блокирали за ту сврху, што је створило конфронтацију Русије и Сједињених држава у Сирији.
Дакле, интереси су дијаметрално супротни и није било шансе ни за какав договор. Да, Русија је покушала да користи дипломатију, али америчка страна није била спремна на јавно признање о намери Сједињених држава да се отараси Асада.
На ширем плану, олигарси који су владали Сједињеним државама, годинама су узнемирени због Доналда Трампа. Они знају да је Доналд Трамп рекао да не види сврху сукоба са Русијом. Стога, олигарси и даље покушавају да створе ратну ситуацију, да би Трамп био ухваћен у ратни  вртлог и не био могао да блокира циљеве неоконзервативаца и олигарха који имају користи од рата. То је синхронизација сукоба.
Сирија је ратна позорница. Ако се буде створио озбиљан сукоб између Русије и Сједињених држава, Трамп неће моћи ништа да учини.
Та ситуација је веома опасна. Она долази од порива америчких неоконзервативаца за хегемонијом у свету. Неоконзервативци на Русију и Кину гледају као на тест за проверу способности Сједињених држава да делују  једнострано и покушавају да се реше Русије и Кине, као извора ограничења америчке моћи.
Ово је проблем са којим се суочава читав свет. Европљани су амерички вазали, а Русија до сада није успела у покушају да пробуди Европљане око ове опасности.
Извор: Катехон

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА