Најновије

Ако вам стигне ово обавештење, неко прислушкује ваше разговоре на Скајпу

Ако свакодневно користите Скајп, будите веома опрезни. Како упозоравају стручњаци, нови компјутерски програм напада кориснике овог сервиса и прислушкује њихове разговоре.
Неко прислушкује ваше разговоре (Фото: skype.com)

Неко прислушкује ваше разговоре (Фото: skype.com)

Тројански вирус под називом Т9000 уочили су стручњаци за безбедност из компаније Пало Алто Нетворкс и упозоравају да је толико софистициран, да може да се сакрије од најпопуларнијих анти-вирус програма, што га чини јако тешким за детектовање. - Кључан задатак овог вируса јесте да сакупља податке о жртви. Овај вирус је тако направљен да аутоматски хвата податке у вези са инфицираним системом и краде документа са хард диска - тврде Џош Грунзвиг и Џен Милер Озборн из ове компаније. Компјутери могу бити заражени када корисник отвори Рич Текс Формат документ који користи популаран софтвер као што је Мајкрософт ворд. Вирус се потом инсталира у неколико фаза и у свакој од њих проверава да ли је инсталиран неки анти-вирус програм. После различитих провера, Т9000 се инсталира и почиње да сакупља податке ускладиштене на зараженом компјутеру које шаље на сервер хакера. У случају да вам се појави порука "explorer.exe wants to use Skype" требало би да се обратите стручњацима, јер је овај тројанац скинут на ваш компјутер и активиран.
Прочитајте још:ЕВО РЕШЕЊА: Овако се уклањају системске апликације са паметних телефонаКада видите шта Фејсбук апликација ради вашем телефону, одмах ћете је избрисатиОвакве објаве на Фејсбуку нервирају људе: Сигурно бар једну имате на свом профилу!
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА