Најновије

ХАГ УДАРА ВЛАДУ: Стефановић тврди да из Хашког трибунала нападају Србију!

БEOГРAД - Mинистар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић изjавио jе данас да jе понашање Хашког трибунала неодговорно, те да се иза тога криjе покушаj слабљења позициjе Србиjе и дестабилизациjе владе.
Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе, гостуjући на телевизиjи Пинк, рекао да Tрибунал из дана у дана покушава да отежа позициjу Србиjе, али да ниjе реч ни о jедном поjединцу нити конкретноj пресуди. "Oни хоће да направе jедну слабиjу владу, у коjоj Вучић неће моћи да има потпуну слободу да доноси одлуке, већ ће му требати jедан, два или три партнера, коjи ће онда вратити Србиjу у неку прошлост", истакао jе министар, оценивши да jе то суштина онога што се сада дешава у Хагу. Стефановић jе рекао да одређени кругови и у региону и у свету не могу да опросте Србиjи то што jе у последње две године побољшала своj положаj на међународноj сцени и што води суверену политику, што ниjе увела санкциjе Рускоj федерациjи и што Србиjа и Вучић нису ничиjа марионета. Mинистар jе, коментаришући jучерашње саопштење Хашког трибунала да jе Здравко Tолимир умро природном смрћу, рекао да у то ниjе нико сумњао, али да jе питање зашто jе до тога дошло и подсетио да jе Србиjа пре четири месеца тражила да он буде пуштен на слободу да се лечи. Стефановић jе оценио и да су стандарди Хашког трибунала потпуно различити. "Управо због таквог понашања Хашког трибунала покушаваjу да на неки начин дестабилизуjу Србиjу. Нема дилеме, не ради се овде ни о jедном поjединцу, ни о Шешељу, већ о покушаjу дестабилизациjе владе", истакао jе он. Kако jе додао, они покушаваjу "да имаjу Србиjу коjа jе слабиjа, коjа неће имати тако добру преговарачку позициjу у диjалогу са Приштином и коjа неће моћи да води самосталну политику".
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТНО, АЛИ НОВА СТРАНКА И ДС ТВРДЕ: Американци су створили Исламску државу!НЕВЕРОВАТНО, АЛИ НОВА СТРАНКА И ДС ТВРДЕ: Американци су створили Исламску државу!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА