Најновије

ШТА ЗНАЧИ "НЕ" ВАШИНГТОНУ: Ирачани тврде да САД никада неће имати сталну војну базу, али је Американци ипак граде!

Министар спољних послова Ирака Ибрахим ал Џафари одбацио је било какву могућност оснивања сталне војне базе Сједињених Држава у његовој земљи.

Америчка база (Фото: АМН)

- "Међиународна коалиција" неће имати сталне војне базе у Ираку након пораза Исламске државе (ИД). Војна интервенција "Међународне коалиције" у Ираку имала је за циљ подршку ирачким властима у рату против Исламске државе и то под условом да тиме не ремети суверенитет земље, рекао је Џафари за Ал Ватан. Он је, ипак, додао и да ће коалиција остати у Ираку све док не буду затрти сви остаци ИД-а који су укорењени у Ираку.
Џафари је овакву изјаву дао поводом навода који су се појавили у ирачким медијима, да су Американци, након пораза ИД-а у Ираку, започели изградњу највеће до сада војне базе у тој земљи, у покрајини Ниневех, како би покушали да остваре контролу над ирачко-сиријском границом. Ирачки медији такође наводе и да пристижу извештаји о изградњи још неколико нових америчких војних база западно од мосула, које би чиниле мрежу за контролу границе и да Пентагон нема намеру да напусти њихову земљу, након што је ИД већ поражен. Руски извештај о томе како Аериканци обучавају терористе распалог ИД-а за нове борбе у избегличком кампу у Сирији, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Американци у Ираку 1991:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА