Најновије

Зашто су пропали тајни преговори САД и Северне Кореје

Сједињене Америчке Државе и Северна Кореја водиле су тајне разговоре како би се постигао мир и званично прекинуо Корејски рат, међутим они су пропали, а потом је Пјонгјанг извршио нуклеарну пробу, цитирају амерички медији званичнике упознате са дешавањима.
Америка (Фото: Pixabay)

Америка (Фото: Pixabay)

Након што се у почетку чинило да ће Вашингтон одустати од услова да Пјонгјанг предузме кораке за заустављање свог нуклеарног арсенала, САД су ипак затражиле да нуклеарни програм Северне Кореје буде „део разговора“, пише „Волстрит џурнал“. Пјонјгјанг је одбацио њихов предлог, стављајући тачку на потенцијално дипломатско решење тестирањем хидрогенске бомбе 6. јануара. Дана 7. фебруара, Северна Кореја је лансирала ракету дугог домета како би наводно у орбиту поставила сателит, чиме је прекршила резолуцију Савета безбедности УН којом су јој забрањена лансирања балистичких ракета које могу да носе нуклеарне бојеве главе. „Прихватање захтева страних сила за денуклеаризацијом могло би да значи делегитимизацију и дестабилизацију режима“, цитира лист Николаса Еберстада, експерта за Северну Кореју при Америчком институту за предузетништво. Амерички председник Барак Обама ставио је потпис на одлуку о оштријим санкцијама према Северној Кореји 18. фебруара, као одговор на недавне нуклеарне пробе. Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун изјавио је да ће та земља наставити са унапређивањем нуклеарног програма.
Прочитајте још:Највећи кошмар Турске могао би да постане јаваНЕЗАУСТАВЉИВИ „ТИГРОВИ“: Котао Алепа готово очишћен од терориста! (МАПА)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА