Најновије

Удари на Курде у Ираку као одговор за напад у Анкари!

АНКАРА - Турско ваздухопловство данас је бомбардовало базе Курдистанске радничке партије (ПКК) на северу Ирака као одговор на бомбашки напад у недељу у Анкари у којем је погинуло 36 особа, саопштила је војска.
Турска авијација (Фото: sonhaber.com)

Турска авијација (Фото: sonhaber.com)

Једанаест борбених авиона суделовало је у ваздушним ударима на подручје Кандила, у планинама на крајњем северу Ирака, где су се укопали побуњенички вође ПКК, наводи Главни штаб Војске Турске у саопштењу. Засад нико није преузео одговорност за бомбашки напад у центру Анкаре, али начин на који је изведен упућује на напад од 17. фебруара у истој четврти, а мета је био аутобус с војницима у којем је погинуло 29 људи. Одговорност за фебруарски напад преузели су Курдистански јастребови слободе (ТАК), дисидентска група унутар побуњеничке Курдистанске радничке партије коју су Сједињене Америчке Државе и Европска унија уврстиле на листу терористичких организација.
Прочитајте још:АЛ-НУСРА У ЗАБЛУДИ: Јасно је да је Русија претрпела пораз, следи офанзиваСеверна Кореја наjављуjе скоре нуклеарне пробе
Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА