Најновије

"ВРЕМЕ ЈЕ ДА СРБИЈА УПОЗНА РАДИКАЛСКУ ВЛАСТ": Шешељ одржао ватрени говор, Београдом се ори "Победа! Победа!" (ФОТО/ВИДЕО)

На тргу републике у Београду одржан је митинг Српске радикалне странке на ком је говорио Војислав Шешељ. Након одржаног говора, окупљени су кренули у традиционалну шетњу кроз Београд.

Митинг Српске радикалне странке у Београду 24.3.2016. (Фото: Правда)

На Тргу Републике у Београду почело је окупљање присталица Српске радикалне странке који ишчекују почетак митинга заказаног за 17ч. На хиљаде људи иде према Тргу Републике у Београду, где се већ налази велики бро окупљених грађана и присталица Српске радикалне странке. Са разгласа се чују ранији говори Војислава Шешеља, а из масе су већ почели да израњају барјаци са српским знамењима, заставе Српске радикалне странке и транспаренти са именом лидера радикала. Окупљени народ под утиском драконске казне која је изречена Радовану Караџићу на годишњицу почетка НАТО агресије на Србију са нестрпљењем очекује почетак скупа. 17:05 Сваког тренутка очекује се и долазак Војислава Шешеља на Трг. 17:10

На Трг је стигао и председник СРС-а који је на бину испраћен клицањем из више хиљада грла: "Један је Војислав Шешељ!", као и уобичајеним репертоаром увреда на рачун премијера Србије. 17:15  Уз песму "Спрем'те се спрем'те четници" и клицање са Трга, започет је митинг Српске радикалне странке. 17:25 Окупљенима се, уз громогласно одобравање, обратио једини говорник на митингу - Војислав Шешељ, који је одмах на почетку говора нагласио да Србија мора под окриље мајке Русије, и да не сме да сарађује са НАТО пактом. Шешељ је осуо паљбу по Вучићу, Николићу, НАТО пакту, ЕУ. Он је критиковао све власти од 5. октобра 2000. и нагласио да напредњачки режим није решио ни један проблем у Србији. "Време је да Србија упозна радикалску власт", рекао је Шешељ. Поводом драконске казне која је изречена Радовану Караџићу, Шешељ је рекао да је Радован осуђен зато што је у тешким тренутцима устао у одбрану свог народа. Караџић је осуђен само зато што је Србин, рекао је Шешељ и додао да су српски издајници испоручивали српске хероје. Под издајнике он је навео Ђинђића, Коштуницу, Тадића и рекао је да српски народ неће опростити издају. Шешељ је рекао да ће радикали својим телима бранити своје сараднике које тражи Хаг.
ШЕШЕЉ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ осуо паљбу по Вучићу, НАТО пакту и домаћим издајницима Posted by Dejan Zlatanovic on четвртак 24. март 2016.
17:40 Шешељ је нагласио да на овим изборима народ бира између две опције: патриота - русофила и евроунијата.  Он је позвао на хапшење Чедомира Јовановића због убиства Зорана Ђинђића и оптужио све власти до сад да су скривали везе ДОС-а и земунског клана.

"Српски мали чамац треба да се веже за велики руски брод", рекао је Шешељ. Он је поновио да не може да сарађује са Сандом јер она тврди да је било геноцида у Сребреници и да је Хрватска имала легитимно право да окупира Републику Српску Крајину, а да се Бошко Обрадовић куне у Ђинђића. "Па зар са таквима да сарађујемо?!", рекао је Шешељ, испраћен громогласном подршком окупљеног народа: "Победа! Победа!". У Србији нема успешне борбе против корупције док се не ухапси Томислав Николић, рекао је Шешељ. 17:50 Након говора који је одржао лидер радикала, почела је традиционална шетња која прати скупове Српске радикалне странке. Окупљени ће кренути Булеваром Краља Александра до Правног факултета, након чега ће поворка скренути према Славији, где ће поново кренути у правцу Трга Републике.

Фото извештај

Погледајте хронолошки поређану галерију уживао са митинга:

Извор/Фото: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА