Најновије

AП и Роjтерс: Вучић наjвероватниjе нови премиjер

БEOГРAД - Светске агенциjа AП и Роjтерс пренеле су данас вест о расписивању ванредних парламентарних избора у Србиjи и  процењуjу да ће актуелни премиjер Aлександар Вучић наjвероватниjе поново бити на челу Владе Србиjе.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Увелико се очекуjе да ће Вучић водити наредну српску владу", наводи америчка агенциjе Aсошиjетед прес (AП), подсећаjући да jе Српска напредна странка сада у коалиционоj влади са неколико мањих партиjа. Српска напредна странка "далеко jе испред" осталих политичких странака, преноси британска агенциjа Роjтерс, позиваjући се на анкете jавног мњења. "Вучић ће наjвероватниjе добити други мандат", наводи Роjтерс у тексту у коjем преноси да jе Влада Србиjе упутила српском председнику Tомиславу Николићу предлог да распусти парламент и распише ванредне парламентарне изборе. Роjтерс подсећа да СНС има 158 од 250 места у парламенту и истиче да критичари сматраjу да СНС покушава да искористи велику подршку у народу, коjу показуjу анкете, пре него што почну да се осећаjу болне последице реформи, као што су отпуштања у jавном сектору. "Инвеститори изгледа веруjу да ће будућа влада СНС примењивати реформе на коjе се обавезала у склопу договора са MMф-ом о заjму 1,2 милиjарде евра. Mеђутим, постоjе ризици да ће изборна кампања успорити реформе неопходне за смањење jавног дуга, коjи сада износи 75 одсто националног дохотка", наводи британска агенциjа. Роjтерс додаjе да се очекуjе да ће Николић расписати изборе за 24. април, а AП наводи да jе из Kабинета председника саопштено да ће Николић расписати изборе у петак. Вучић jе данас упутио председнику Србиjе предлог да распусти Народну скупштину и распише изборе за народне посланике, са образложењем да jе влади потребан jасан мандат да заврши реформе, обезбеди европски животни стандарда грађанима и омогући Србиjи да буде "на улазним вратима европске породице народа".
Прочитајте још:ВИШЕ НЕМА ДИЛЕМЕ: Упућен предлог за расписивање избора, „Влади потребан jасан мандат да заврши реформе“ЧЕПУРИН КОД ВУЧИЋА: Руси о војној неутралности, премијер о Фијату
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА