Најновије

ЗАПАД "СКАПИРАО": Од Путинове наредбе о повлачењу у Сирију стиже све више руског оружја и трупа

Водећи западни медији тврде да је Русија, након наредбе Владимира Путина о повлачењу основних снага из Сирије, наставила да довози наоружање и војну опрему у ту земљу. Чак интензивније него дотад.

Руска испомоћ Сирији (Илустрација: vegchel.ru)

Британска агенција Ројтерс, на пример, објавила је информацију да је руски теретни брод Јауза три дана после наредбе о повлачењу кренуо према сиријској луци Тартус и тврди да је био тако натоварен да се линија која означава максимално дозвољено урањање у воду била "једва видљива". Иста агенција је "избројала" да је у наредне две недеље у Сирију стигло још пет руских теретних бродова, укључујући и један танкер са нафтом. Потом су, како тврди Ројтерс, у Сирију кренула два десантна брода Цезар Куњиков и Саратов "који обично служе за превоз трупа".
А за њима: два велика десантна брода Александар Отраковски и Минск и теретни брод Двињица-50. Британска агенција посебно наводи да су све ово "регистровали и снимили" неки "турски блогери", чија се имена наравно не наводе, али по свему судећи, слушаћемо њихове извештаје са Босфора о "руској окупацији" и у наредном периоду.
Извор: fakti.org/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА