Најновије

ПЉУЈУ ГА, А ОНДА МОЛЕ ЗА ПОМОЋ Меркел: Путине, помози око Сирије!

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле изјавио је да се руски председник Владимир Путин боји европског друштвеног и демократског модела те да се Европа треба одупрети његовим покушајима да подели европске земље.
Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Шојбле је казао да руску владу не забрињава ширење ЕУ или НАТО, већ "мека снага" Европе која се ближи руским границама. "Зато Путин покушава да ослаби Европу, жели да нас подели и доводе нас у искушење да размишљамо у уско националним оквирима. Ми му не смемо ићи на руку", казао је Шојбле на скупу на универзитету London School of Economics током посете Лондону. С друге стране лидери Француске, Немачке, Велике Британије и Италије замолили су истог тог Путина да искористи свој утицај који има на власти у Сирији како би се што пре решио конфликт у тој земљи. Ово је саопштила немачка канцеларка Ангела Меркел. Поједини аналитичари овакво понашање ЕУ виде као лицемерно. Наводе да, с једне стране европски званичници критикују руског председника кад год имају прилику, док с друге стране "моле шефа Кремља да им помогне у решавању сиријске кризе".
Прочитајте још:УДАР НА ДОЊЕЦК: Украјинци шибали минобацачима!Украјина гранатирала школу у Донбасу (ВИДЕО)Путин озбиљно прети: Атомски удар на САД са 16 балистичких ракета!
Извор: РТ, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА