Најновије

НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИНИ И НЕСРЕЋЕ: Зла коб сеје смрт на естради

Брутално убиство Јелене Крсмановић последње је у низу трагедија на естради које су потресле српску јавност.

(Фото: Јутјуб)

Прва велика трагедија на домаћој музичкој сцени десила се пре тачно четири деценије, када је у саобраћајној несрећи погинула „краљица фолка“, певачица Силвана Арменулић.
Од тада до данас, страст, љубомора, завист, зла судбина... учиниле су да се бројне славне личности нађу на страницама црне хронике. Неке су свирепо убијене, неке трагично страдале.

Силвана Арменулић
Бивша Југославија остала је у шоку пре тачно четири деценије услед прве велике трагедије која је потресла тадашњу музичку сцену. Певачица Силвана Арменулић трагично је настрадала у октобру 1976. у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд-Ниш, код места Колари. Заједно са њом погинула је и њена сестра Мирјана (Мирсада) Бајрактаревић и Раде Јашаревић, шеф Народног оркестра Радио-телевизије Београд, који је возио кола.
Дражен Ричл Зијо
Крајем лета 1986, у саобраћајној несрећи у Херцеговини прерано су угашене две младе сарајевске музичке звезде, Дражен Ричл Зијо, певач и оснивач групе „Црвена јабука“ и Аљоша Буха, басиста ове групе.
Саобраћајна несрећа седила се када је Зијо са Златком Арсланагићем и Бухом пошао на концерт у Мостар. До удеса је дошло када је Дражен на клизавом асфалту изгубио контролу над воланом. Буха је одмах подлегао повредама, а он је пребачен за Београд на ВМА због тешких телесних повреда, али је две недеље касније, 1. октобра 1986, преминуо у 24 години. Сахрањен је на сарајевском гробљу Баре. Са групом „Црвена јабука“ Дражен је снимио један албум под називом „Црвена јабука“ и спотове за песме „Бјежи кишо с прозора“, „Са твојих усана“, „Нек те он љуби“ и „Дирлија“.
Тоше Проески 
Македонски певач Тоше Проески погинуо је у 27. години, у саобраћајној несрећи на аутопуту Загреб-Липовац, код Нове Градишке. Овај догађај потресао је целокупну јавност на подручју бивше Југославије - његове обожаватеље, колеге са естраде, али чак и оне који нису били љубитељи његове музике, јер је Тоше сматран највећом поп звездом на Балкану, а његови хитови и данас освајају топ листе. Сахрана Проеског обављена је у родном Крушеву, уз највеће државне почасти. Постхумно је проглашен за почасног грађанина Македоније, а у Крушеву му је подигнут споменик.
Јелена Туршум 
Певачица из Новог Сада Јелена Туршум (35) брутално је убијена у новембру 2015. у селу Горње Путићево код Травника када ју је љубавник Зоран Громовић (46), бивши учесник „Пинкових звезда“, прегазио аутомобилом - више пута! Громовић је у полицији тврдио да се радило о несрећном случају, али да се због пијанства не сећа свих појединости. Тужилац је наложио вештачење возила и обдукцију тела која је показала како је Јелена задобила вишеструке повреде. Јелена и Зоран су били у љубавној вези, а свему је највероватније претходила свађа. Зоран ју је најпре претукао, па три пута прегазио аутомобилом!
Луис
Певач необичног гласа и још необичнијег начина извођења џеза Љубиша Стојановић Луис (59) погинуо је 2011. у саобраћајној несрећи. Он је управљао „крајслером“ и прешао је на супротну коловозну траку, где се сударио се с „фордом“ мађарских регистарских ознака. Обојица возача страдала су на лицу места.
Познати певач бавио се музиком од 1970. године, а надимак је добио када је имао девет година, јер је успешно изводио песме Луиса Армстронга. Био је међу првима који је комбиновао џез са српским фолклором, а 1980. године је снимио први албум под именом „Не куни ме, не ружи ме, мајко“.
Дарко Радовановић 
Поп певач Дарко Радовановић и његов кум и менаџер Александар Милошевић погинули су 11. јуна 2011. године у саобраћајној несрећи на обилазници код Остружничког моста према Сурчину.
До трагедије је дошло када су се сударила два аутомобила марке „мерцедес“, од којих је један одлетео под шлепер, док је другом отпао точак и одлетео десет метара. Његову каријеру обележио је хит „Ако је до мене“.
Ксенија Пајчин
Ксенија је страдала 2010. када ју је њен тадашњи дечко, црногорски манакен Филип Каписода, усмртио у њеном стану. После жучне расправе, Ксенија је обукла јакну и кренула напоље. Филип ју је стигао малтене на вратима и пуцао јој у главу, а онда себи у уста. Ксенија и Филип упознали су се на Цетињу, у јулу 2008, на једној модној ревији. Млади манекен није скидао поглед са атрактивне певачице и денсерке, што њој није промакло. Био је толико опчињен Ксенијом да ју је током целог лета пратио на њеним концертима по Црногорском приморју. Крајем лета је због ње напустио родно Цетиње и преселио се у Београд. Летња романса прерасла је у озбиљну везу.
Небојша Савељић 
Небојша Савељић, члан "Монтенигерса", погинуо је у 28 години (1999) у несрећи на путу Подгорица - Цетиње, када је аутомобил ударио у стену. Настрадали су и његова девојка Тања и пријатељ Аца. После његове смрти, бенд је престао да постоји.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА