Најновије

Русија заузима Арктик, распоређује Су-34!

Окосница ловаца-пресретача МиГ-31 или вишефункционалних борбених авиона Су-34 биће распоређена на аеродрому који се налази на Александровом острву, на Арктику, изјавио је командант руске Северне флоте вицеадмирал Николај Јевменов.

Сухој-34 (Фото: miled.com)

- Овде ће се налазити окосница "сухоја" Су-34 или ловаца МиГ-31, као и пуњача горива Ил-78 - рапортирао је командант Северне флоте, вицеадмирал Николај Јевменов руском министру одбране Сергеју Шојгуу који је вршио проверу и услове размештања јединица дивизије ПВО Северне флоте на Александровом острву.
Јевменов је навео да се на острву без прекида изводе радови на писти друге класе дужине 2,5 километра и ширине 42 метра. 
- То ће омогућити спуштање два пуњача горива и окоснице ловаца. Другим речима, повећавамо опсег дејстава - рекао је командант.
Шојгу је проверио борбено стање јединица ПВО и Ратне морнарице Северне флоте на Александровом острву, као и ток изградње административно-стамбеног комплекса укупне површине од 14.000 квадратних метара. Планирано је да изградња објеката буде завршена ове године. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА