Најновије

Додиково "Уједињени можемо све"

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је на отварању "Јахорина економског форума 2016" да су у Републици Српској направљени велики кораци, али да само сви заједно можемо да направимо боље друштво.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Европски пут за нас јесте кретање ка бољим нама, нама који треба да се прилагодимо економији, политичком систему и начину живота који Европа промовише. Али ми исто тако желимо да на том путу не изгубимо наш идентитет и да будемо што је могуће више развијени - рекао је Додик.
Он је додао да је жеља Републике Српске да се ослања на друге и сарађује са њима.
- Са онима који ту имају интереса, онима који желе да нам помогну и који су наши пријатељи - и са Руском Федерацијом и са Кином, Србијом, Хрватском, са којима имамо изузетне контакте. Само комбинација свих тих ствари може учинити да овде буде боље - истакао је председник Републике Српске.
Али кључно питање смо ми сами, додао је Додик.
- Ако схватимо да више морамо да радимо, да боље разумемо, да се мање злоупотребљавају процедуре и институције, ако будемо успешни у иновацијама које траже управо подршку власти да би се ишло даље и брже у економији, онда можемо да се крећемо и да кажемо да смо на правом путу - поручио је Додик. Према његовим речима, ништа што тражи силу или морање није оно што у себи носи ентузијазам. - Један је војсковођа рекао "Ја ћу први, а онај који хоће може за мном. Мени више значи један који хоће него десет који морају". Дакле, морамо да се окупимо, да заједно сви желимо да направимо боље друштво и то је готово опште место свих наших залагања. Хоћемо бољу будућност, да сви боље живимо - истакао је председник РС. Како каже, у Републици Српској су направљени велики кораци, који су можда мање видљиви због сталне галаме и погрешне презентације. - Наш БДП по глави становника у односу на 1998. годину порастао пет пута. То наравно нису високе вредности, али су добри трендови. Упркос поплавама које су однеле две милијарде материјалних добара, успели да одржимо раст, а наша економија је у прошлој години расла скоро 2 процента. Процене нашег раста у овој години треба да досегну три посто, а ми верујемо да можемо и више - поручио је Додик. На Јахорини је почео дводневни "Јахорина економски форум 2016“, први те врсте у Републици Српској, који ће окупити више од 300 тамошњих и иностраних учесника који би требало да укажу на кључ стабилности и привредног раста РС. Извор: sarajevo-rs.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА