Најновије

ЗАВЕТНИЦИ НАПУНИЛИ САВА ЦЕНТАР: Наш програм није писан у страним амбасадама већ руком српског народа (ФОТО)

Листа “За слободну Србију-Заветници-Милица Ђурђевић” одржала је јуче у Сава центру у Београду завршни предизборни скуп на којем су представљени политички програм Заветника и кандидати за народне посланике.

Препуна сала Сава центра (Фото: Заветници)

Сала Сава центра била је мала да прими све заинтересоване госте и симпатизере Српског сабора Заветници који су дошли да изразе поверење овој организацији и пруже подршку програму Заветника за слободну и суверену Србију! 
Скуп је званично започео наступом Србских православних појаца и интонирањем српске химне након чега су се окупљенима обратили представници изборне листе Заветника и руководства покрета.

Председник Заветника, Стефан Стаменковски, поздравио је све присутне, нарочито представнике Срба са Косова и Метохије и Црне Горе и поручио да су Заветници данас једна озбиљна суверенистичка политичка снага коју чине млади и образовани људи као и људи са дугогодишњим професионалним искуством.

“Ни после четири године од окупљања на барикадама на српском КиМ Заветници нису одустали од свог изворног програма и данас представљају предводника српске националне идеје!”, истакао је Стаменковски. 
На скупу су говорили и представник одбора за здравствена и социјална питања Заветника др Зоран Зечевић, драматург Божидар Зечевић, представница Грађанске иницијативе за необавезну вакцинацију Снежана Терзић, кандидати за народне посланике из Ниша и Краљева Марија Ђорђевић и Страхиња Ерац.
Скуп је својим обраћањем закључио носилац изборне листе, Милица Ђурђевић, која је изјавила да су за разлику од оних који дају празна обећања, Заветници дали Завет за слободну и суверену Србију.

“Ми ћемо се борити за српско Косово и Метохију, за српско село, за права радника и сељака, за заштиту домаћег земљишта и подстицај домаће производње, за породицу, повећање наталитета, за права мајке и детета! Програм Заветника није писан у страним амбасадама већ руком српског народа који данас стоји уз оно што раде Заветници!”, поручила је Ђурђевићева. 
Она рекла је да су Заветници једина политичка снага у Србији која није издала своје принципе.

Она се заложила за поништавање свих противуставних споразума којима се Србија одрекла Космета. Ђурђевић је ЕУ назвала пропалим пројектом.
"Желе да нас претворе у њихову колонију, њихово тржиште и јефтину радну снагу", објаснила је она.

Истакла је да се Заветници залажу за сарадњу са Русијом која је алтернатива ЕУ и НАТО пакту.
„Наш завет је слободна и суверена Србија! Нема предаје и нема повлачења!“ рекла је она.
Скуп је завршен песмом „Суза Косова“.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА